Mainos

Suomalaisen sotilastarkkailijan ruumiin epäillään löytyneen

Neljäs ruumis löytyi tänään Khiamin YK-tukikohdasta. Kaksi suomalaislääkäriä aloittavat sunnuntaina ruumiin tunnistustehtävät, joiden arvellaan kestävän korkeintaan kaksi vuorokautta.

Suomalaisen sotilastarkkailijan Jarno Mäkisen ruumiin epäillään löytyneen. Mäkinen työskenteli Etelä-Libanonissa Khiamin YK-tukikohdassa, jonka Israel tuhosi heinäkuun 25. päivänä. Iskussa sai surmansa neljä YK-tarkkailijaa.

Kolme ruumista löytyi aiemmin, mutta neljäs ruumis oli kateissa pidempään.

Aseman raunioista löytynyttä neljättä ruumista ei ole vielä tunnistettu. Puolustusvoimien kansainvälisen keskuksen apulaisjohtajan apulaisjohtajan Veli-Matti Rintalan mukaan todennäköisesti Israelin Tel Aviviin kuljetettavaa ruumista lähtee tunnistamaan kaksi suomalaista sotilaslääkäriä. Lääkäreillä on käytössään Mäkisen terveystarkastuksista kertynyttä materiaalia, joka auttaa tunnistuksessa.

Lääkärit lähetettiin Tel Aviviin jo viime viikolla, mutta ruumiin löydyttyä tänään he olivat matkalla takaisin Suomeen. Heidät lähetetään Lähi-itään kuitenkin uudelleen.

Rintalan mukaan lääkärit saapuvat Tel Aviviin sunnuntaina, ja varsinaisen tunnistuksen hän arvelee vievän korkeintaan kaksi vuorokautta.

Kaksi ruumista tunnistettu

Neljättä ruumista etsittiin muita pidempään, koska työskentelyolosuhteet olivat hankalat ja vaaralliset. Eilen Unifil-rauhanturvaajat pääsivät kunnolla aloittamaan raivaustyöt tuhotulla tarkkailuasemalla. Tie saatiin raivattua ja paikalle pystyttiin viemään myös kaivinkone.

Pääesikunnan mukaan Israelin asevoimat ilmoittivat, ettei se tulita Khiamin aluetta niin kauan, kun alueelta ei ammuta.

Aiemmin löydetyistä ruumista kaksi on virallisesti tunnistettu kiinalaiseksi ja kanadalaiseksi. Kolmannen ruumiin epäillään olevan itävaltalainen, mutta tunnistus on kesken. Pääesikunnan mukaan ulkoisen tarkastuksen perusteella kolmas uhri ei ole suomalainen.

Puolustusvoimat ei ole missään vaiheessa vahvistanut Mäkisen kuolemaa. Iskun sattuessa asemalla oli kuitenkin neljä tarkkailijaa, joiden joukossa oli suomalaisupseeri. Mäkisen nimi julkistettiin muutama päivä iskun jälkeen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.