Suomalaisen NHL-pelaajan kieltäytyminen koronarokotteesta tapetilla – "Päätöstä ei tehty kevein perustein"

Montreal Canadiensin sopimuspelaajan, jääkiekkoilija Jesse Ylösen kieltäytyminen koronavirusrokotteesta on noussut tapetille sekä Suomessa että Pohjois-Amerikassa. MTV Urheilu tavoitti suomalaishyökkääjän agentin Mika Backmanin.

La Presse kertoi tuoreeltaan Ylösen, 21, jättäneen koronarokotteen ottamatta henkilökohtaisista syistä. Ylönen ja hänen agenttinsa Mika Backman eivät halua puhua syistä tarkemmin, mutta Backman painottaa MTV Urheilulle, ettei Ylönen ole tehnyt päätöstä "kevein perustein".

– Se on Jessen päätös. Ei hän halua puhua syistä. Ne ovat henkilökohtaisia syitä, ja tämä on hänen henkilökohtainen valintansa, Backman kommentoi.

– Olivat pelaajiemme päätökset mitä tahansa, tuemme jokaista yksilöä.

NHL sallii rokottamattomien pelaajien pelaamisen, mutta uhkana on palkan pidättäminen, jos rokottamaton pelaaja saa koronavirusinfektion tai jos hän joutuu sivuun rajanylitysten vuoksi – Yhdysvalloista ei pääse rokottautumattomana Kanadaan ilman 14 vuorokauden mittaista karanteenia.

Seurat voivat pidättää pelaajilta palkan niiltä päiviltä, kun he ovat poissa seuran toiminnasta. Palkkaa ei pidätetä, jos pelaaja on kieltäytynyt rokotteesta terveydellisin tai vakaumuksellisin syin.

AHL ei ole vielä julkaissut tarkkoja säädöksiä rokottamattomille, mutta agentti Backmanin ymmärryksen mukaan rokottamattomuus ei olisi estämässä pelaamista myöskään kyseisessä NHL:n farmisarjassa, jossa Ylösen on odotettu aloittavan kautensa.

NHL- ja AHL-kaudet käyntiin ensi kuussa

Alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuden vuonna 2019 voittanut Ylönen pelasi viime kaudella NHL:ssä Montrealin paidassa yhden ottelun ja AHL:ssä Laval Rocketsissa 29 ottelua. Hän suuntasi Pohjois-Amerikkaan SM-liigan Pelicansista, jossa hän tahkosi vielä menneen kauden alun.

Uusi NHL-kausi on alkamassa 12. lokakuuta ja AHL-sesonki 15. lokakuuta. NHL:n varakomissaari Bill Daly arvioi hiljattain, että NHL:ssä olisi sesongin startatessa 10–15 rokottamatonta pelaajaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja