Mainos

Suomalainen veneosaaminen näkyy Brittiläisillä Neitsytsaarilla

Suomella menee veneentekijämaana suhteellisen hyvin, vaikkei niin hyvin menekään. Muihin pohjoismaihin verrattuna meikäläinen venekauppa käy kuitenkin kohtuullisesti.

Edellisvuoteen verrattuna venekaupan liikevaihto laski Suomessa viime vuonna 20,7 prosenttia 104,1 miljoonaan euroon.

Varsinkin Ruotsissa venekauppa käy erittäin huonosti. Sen voi sanoa jopa pysähtyneen. Norja on perinteinen veneenrakennusmaa, mutta kalliit tuotantokustannukset ovat vienet tuotantoa eritoten Puolaan.

Suuria paatteja

Suomen venekaupassa viime vuonna vilkastui eniten suurten, yli kymmenmetristen veneiden kysyntä. Niitä myytiin 28 kappaletta.

Finnboatin mukaan venekaupassa näkyy perheiden varovaisuus nykyisessä taloustilanteessa. Mökkiläiset ja vaikkapa vapaa-ajan kalastajat näyttäisivät ostavan veneitä taantumasta huolimatta. Alle 6-metristen veneiden myynti kasvoi viime vuonna kymmenisen prosenttia.

Valtaosa Suomessa tehdyistä veneistä menee vientiin. Prosenteissa määrä on 71,3 %. Juuri Puola oli se maa, josta Suomeen tuotiin eniten veneitä, kertoo Finnboatin tilasto.

Suomesta viedään veneitä ja venealan osaamista lähes joka kolkkaan maailmalla. Kolme tärkeintä vientimaata ovat Ruotsi, Norja ja Brittiläiset Neitsytsaaret. Brittiläisille Neitsytsaarille vietiin kappalemääräisesti vain kuusi venettä, mutta niiden arvo oli Finnboatin mukaan noin 17 miljoonaa euroa.

Pohjoismaiden suurimmaksi venealan tapahtumaksi noussut Helsingin venemessut päättyivät tänään. Tapahtumassa esiteltiin noin 600 venettä, varusteita, elektroniikkaa, vaatteita, kirjoja, karttoja ja paljon siihen päälle. Kuten kuvista näkyy.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.