Suomalainen sauna rakentui keskelle Yhdysvaltojen aavikkoa: "Melkein pari tuhatta ihmistä kävi löylyissä"

0:49
Tältä sauna näytti – katso Hannu Rytkyn kuvat videolta!

Grand Designs Suomen juontaja Samppa Lappalainen oli mukana rakentamassa saunaa aavikolle.

Grand Designs -ohjelmasta seurataan tänä syksynä Suomi-versiota, jonka juontajana nähdään arkkitehti Samppa Lappalainen. Sarjassa nähdään talonrakentajien intohimoprojekteja alusta alkaen suunnittelupöydältä rakennusvaiheiden ja haasteiden kautta valmiiseen unelmakotiin.

Arkkitehtitoimisto JKMM:n toimitusjohtajana työskentelevä Lappalainen itse nimeää uransa vaikuttavimmaksi ja upeimmaksi kokemukseksi saunan rakentamisen Yhdysvaltojen Nevadassa järjestettäville Burning Man -festivaaleille. Tänä vuonna sauna rakentui keskelle aavikkoa jo toista kertaa. 

– Se on saanut mielettömän positiivisen vastaanoton. Melkein pari tuhatta ihmistä kävi suomalaisissa löylyissä, vaikka aavikolla oli hiki ja kuuma muutenkin. Se on ollut vaikuttavaa kansainvälisille vieraille, miten kaiken sen metelin, ledivalojen ja kakofonian keskellä yhtäkkiä on tämmöinen hyvin pelkistetty, kaunis, käsittelemätöntä puuta oleva rakennus, josta ei lähde ääntä ollenkaan, jossa vaan hikoillaan ja sielu, mieli ja ruumis puhdistuu, Lappalainen kommentoi.

Katso kuvia saunasta ylhäällä olevalta videolta! Katso myös, mitkä Lappalainen listaa rakentamisen sudenkuopiksi: 

2:56

Grand Designs Suomi to 22.9. klo 21 alkaen MTV3-kanavalla ja MTV KatsomossaSeuraava jakso julkaistaan ennakkoon MTV Katsomossa. Ohjelma on katsottavissa myös C Moressa

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja