Mainos

Suomalainen Rami jäi jumiin Istanbuliin: Kaduilla raskaasti varustettuja poliiseja ja sotilaita

Istanbulin kadut ovat täynnä raskaasti varustettuja poliiseja ja sotilaita, kertoo lentokentältä terrori-iskua paennut suomalainen.

Suomalainen Rami Adham odotti Istanbulin Atatürkin lentokentällä lentoa Suomeen, kun lentokentällä alkoivat hälytykset, jota seurasi kaksi räjähdystä. Kolme itsemurhapommittajaa iski lentokentälle eilen illalla.

Ihmisiä oli jo ennen räjähdyksiä ohjattu kuulutuksilla ulos lentokentän rakennuksesta. Rami kertoi aiemmin MTV:lle, että tilanne oli kaaottinen. Monet lentokentällä olleista lähtivät suljetulta kentältä Taksim-aukiolle.

– Kaduilla liikkuu paljon raskaasti varustettuja poliiseja ja sotilaita, Adham kuvailee tunnelmaa paikalla.

Adham oli ollut lähes kuukauden mittaisella avustusmatkalla Syyrian Aleppossa ja hänen oli tarkoitus lentää illalla takaisin Suomeen.

Hän kertoo olevansa väsynyt pommitukseen.

–  Voin olla iloinen ja kiitollinen, että pääsen 26 vuorokauden jälkeen kotiin. Takana on nyt pommituksia sekä Syyriassa että nyt täällä Istanbulissa.

– Haluan vain päästä pariksi päiväksi mökillä kuuntelemaan vain puiden ja lokkien ääniä.

Adhamille on kerrottu, että hän pääsisi kotiin Suomeen näillä näkymin kello 10. Lentokenttä on jo avattu uudelleen. Esimerkiksi Brysselin lentokenttä oli kiinni yli viikon Belgian terrori-iskujen jälkeen.

– Lentokenttä on todella suuri ja se varmaan selittää sitä, miksi se pystyttiin avaamaan nopeasti.

Turkin pääministeri Binali Yildirimin mukaan lentokenttäiskun uhriluku on nyt hyökkääjiä mukaan laskematta 36. Viranomaiset odottavat uhrimäärän kasvavan.

Turkin oikeusministeri Bekir Bozdagin kertoo, että iskussa haavoittui lähes 150 ihmistä. Monet haavoittuneista ovat saaneet vakavia vammoja ja tarvitsevat leikkaushoitoa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.