Mainos

Rami odotti lentoa Suomeen kun Istanbulissa pamahti: Aikamoinen kaaos siellä oli

Suomensyyrialainen Rami Adham odotti Istanbulissa Ataturkin lentokentällä lentoaan Suomeen, kun itsemurhapommittajat iskuvät kentälle myöhään tiistai-iltana.

Avustustyöntekijä Rami Adham kertoo MTV Uutisille olleensa Ataturkin lentokentällä odottamassa aamun lentoaan Helsinkiin. Takana on pitkä avustusmatka Syyrian Aleppoon.

– Kuului aikamoiset räjähdykset. Muistaakseni räjähdyksiä oli kaksi, Adham kertoo.

Jo ennen räjähdyksiä lentokentällä soi hälytykset ja ihmisiä kehotettiin kovaäänisistä siirtymään ulos lentokentän rakennuksesta. 

– Sieltä kuulutettiin, että on uhka päällä. Emergency, emergency.

– Kysyin muutamalta vieressä olleelta, että mitä tapahtuu. Sanottiin, että ulkona pääovien luona on tappelu. Kysyin että nyrkeinkö siellä tapellaan, mutta hän vastasi että ei, siellä ammutaan.

Ihmiset hämillään, kentällä kaaos

Adhamin mukaan ihmiset olivat tilanteesta hämillään, mutta eivät paniikissa.

– Siellä oli hyvin hektistä. Oli paljon ihmisiä ja vastasaapuneita koneita, mutta en itse ollut pahimmassa hässäkässä. 

– Mutta oli siellä aikamoinen kaaos. 

Adham oli tapahtumahetkellä portin 32 luona, joka sijaitsee lähes toisella puolella Ataturkin pääovia. Kaksi hyökkääjää laukaisi pomminsa pääaulassa turvatarkastuksen luona.

– En ollut itse pommituskohteessa. Kuulin sen tapahtuneen pääovilla, ja olin itse siinä vaiheessa jo kaukana kentän sisällä.

Adhamin mukaan kentän henkilökunta ohjasi hänet muiden ihmisten mukana toiseen osaan suurta kenttää. Keskiviikon vastaisena yönä hän oli Istanbulissa odottamassa tietoja aamun lennostaan. Vielä myöhään tiistai-iltana ei ollut tietoa siitä, mitkä Ataturkista aamulla lähtevät lennot tullaan perumaan.

Alepposta 25 päivän mittaiselta avustusmatkalta saapuva Adham kertoo olevansa rättiväsynyt.

– En ole nukkunut kolmeen päivään. Minulla oli pitkä vaihtoaika Istanbulin kentällä ja toivoin voivani nukkua. Toisin kävi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.