Suomalainen peliyhtiö aikoo puskea täysillä läpi: Tämä peli tulossa ilmaisena

MTV Uutiset tapasi Helsingissä järjestetyssä Slush-kasvuyrittäjätapahtumassa tuoreen peliyrityksen, jolla on melko kiinnostava nimi.

Turussa päämajaansa pitävän Rammin' Speedin nimi tarkoittaa antiikin ajan sotalaivataktiikkaa, jossa kovalla vauhdilla puskemalla yritettiin upottaa vihollisalukset.

Rammin' Speedin toimitusjohtaja Jim Stenman kertoo MTV Uutisille, että nimellä ei viitata yrityksen tekemiin peleihin, vaan firman ideologiaan.

-Pelialalla on todella vaikeaa lyödä itsensä läpi, mutta on vain puskettava eteenpäin menestyäkseen, toteaa Stenman.

Kaikki lähti alkujaan käyntiin muutamasta mobiilipeli-ideasta. Vuosi sitten Stenman osallistui Slushiin ja esitteli ajatuksiaan peliyrityksen perustamiseksi. Hän sai idealleen kannustusta ja taakseen innostuneita sijoittajia.

Rammin' Speed käynnisti toimintansa viime keväänä. Stenman luotsaa nyt kahdeksan henkilöä työllistävää pelifirmaa, joka on kehittämässä kahta erilaista peliä Androidille ja Applen iOS -käyttöjärjestelmille.

Stenmanilla ei ole aiempaa kokemusta pelien kehittämisestä, mutta yritysmaailmasta kyllä runsaasti. Hän löysi osaajat yritykseensä pelimaailmaa tuntevan tuttavansa kautta.

Koko perheen pelejä ilman veren roiskumista

Rammin' Speedin peleissä ei veri roisku, vaan ne on tarkoitettu koko perheen pelattaviksi. Muutenkin Stenman toivoo, että pelien sosiaalinen puoli yhdistäisi perhettä silloinkin kun ei istuta olohuoneessa saman laitteen äärellä. 

Stenman esitteli MTV Uutisille yrityksen kehittämän, ilmaiseksi ladattavan pelin, joka julkistetaan ensi vuoden alkupuolella.

Peli koiran omistajan elämästä

Peli koiran omistajan elämästä on laaja-alainen mobiilipelikokonaisuus, jonka ydinajatuksena on kasvattaa ja kouluttaa koiria haluamallaan tavalla - jopa aina kennelin perustamiseen asti. Valittua koiraa aletaan kasvattaa aivan pennusta pitäen.

Pelissä on vahvasti huomioitu sosiaalinen näkökulma, sillä pelimaailman sisällä voi tavata muita pelaajia vaikkapa puistossa koiran ulkoilutuksen merkeissä.

Peliin sisältyy myös mm. oma koti, joka on personoitavissa, sekä kauppa, josta koiralle voi hankkia ruokaa. Ruokakaupan kautta tosielämän tuotemerkit voivat saada julkisuutta.

Maksua vastaan pelaaja saa käyttöönsä enemmän toiminnallisuuksia, mutta pelaaminen ei kuitenkaan vaadi rahan käyttöä. Stenmanilla on tähän selkeä kanta: Peli ei saa olla ahne.

Esittelyn perusteella kyseessä on miellyttävällä grafiikalla luotu laaja mobiilipelimaailma, joka on tarkoitettu useita vuosiakin kestäväksi pelikokemukseksi kuuluisan The Sims-pelin tapaan.

Stenman sanoo, että Rammin' Speed on kehittämässä samaan aikaan myös aivan toisenlaista peliä, josta kerrotaan lisätietoja myöhemmin.

Kasvua tarvitaan - ja nopeasti

Rammin' Speed on jälleen yksi esimerkki suomalaisesta pelialan osaamisesta. Vasta keväällä perustettu yhtiö on kyennyt lyhyessä ajassa tuottamaan käytännössä tyhjästä lähtötilanteesta jo lähes julkaisuvalmiudessa olevat pelit maailmanlaajuisille markkinoille.

Stenman kiittelee pelikehityksen sujuvuudesta Tekesin apua sekä sponsorisopimuksella käyttöön saatuja, elokuvatason työasemia. 

Rammin' Speed pyrkii nyt uuden rahoituskierroksen kautta tuplaamaan tekijöidensä määrän.

-Kuutisentoista henkilöä on oikeastaan minimiedellytys pelifirman toimimiseksi tehokkaasti. Pienemmissä yrityksissä jo pelkästään työntekijöiden sairaustapaukset aiheuttavat liikaa ongelmia, toteaa Stenman.

Lue myös:

    Uusimmat