Mainos

Suomalainen NHL-scouttipomo väläyttää yllätyskäännettä Kaapo Kakon ja Jack Hughesin varaamisessa – ”Meillä voi olla se tikki käsissä”

1:11
Näin Kaapo Kakko kieputteli jenkkejä!

New York Islandersin pelaajatarkkailun johtaja Veli-Pekka Kautonen väläyttää kutkuttavaa skenaariota NHL-jääkiekkoliigan varaustilaisuuteen, jonka kärkinimiksi povataan Yhdysvaltain Jack Hughesia ja Suomen Kaapo Kakkoa.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

Suomi-Tanska torstaina 16.5. klo 21.15 C More Sport 1/MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

Ensimmäinen varausvuoro on New Jersey Devilsillä ja toinen New York Rangersilla. Devilsin on arvioitu olevan tarttumassa Hughesiin. Kummankin ensimmäiset aikuisten MM-kisat ovat kuitenkin tuoneet oman mausteensa: häikäiseviä otteita esittäneellä Kakolla on toistaiseksi kolmesta ottelusta kasassa viisi maalia, vaisusti esiintynyt Hughes on nollatehoilla.

Myös Radio Novan asiantuntija-kommentaattorina MM-kisoissa toimiva Kautonen arvioi, ettei Hughesin asema NHL:n ykkösvarauksena ole lainkaan sinetöityä.

– En voi ammattini puolesta ihan kaikkia ajatuksiani paljastaa, mutta yleisellä tasolla ei ole mitään syytä sinetöidä tällaista vastausta kaksi kuukautta ennen kuin tarvitsee oikeasti sinetöidä. Yleinen ajatusmaailma on open mind, avoimin mielin.

– Minkä takia lyötäisiin mitään vastausta lukkoon maaliskuussa, huhtikuussa tai toukokuussa, kun juhannuksena se vasta tarvitsee lyödä lukkoon? Kyllä minä väitän, että samanlainen ajatusmaailma vallitsee jos nyt ei kaikissa, niin useimmissa organisaatioissa, Kautonen sanoo MTV Urheilulle.

Kakkonen on ykkönen?

Kakko voisi näin ollen ollakin suomalaisittain historiallisesti varaustilaisuuden ykkösnimi.

– Miksei. Jos ajatellaan, että he ovat rankingissa olleet ykkönen ja kakkonen, kakkonen on kuitenkin hyvin pienen matkan takana. Jos toinen vaikka tekee yhdeksän maalia näissä kisoissa ja toinen tekee yhden, niin olisi vähän kummaa, jos sitä ei ainakin ajatuksen tasolla käytäisi läpi, että ollaanko me ihan varmoja, ketä me halutaan. Se on normaalia toimintaa pelaajien arvioinnissa, Kautonen korostaa.

Kautonen ei kuitenkaan suostu ottamaan kantaa siihen herkulliseen kysymykseen, kumpi on hänen papereissaan parempi: Kakko vai Hughes.

– Tämä on just se kysymys, mihin en voi ammattini puolesta vastata. Tietysti minulla on positiivisena ongelmana se, että minun ei tarvitse tehdä sitä päätöstä, vaikka minä ottaisin heistä kummankin kirkuen joukkueeseeni.

"NHL on bisnestä"

Kautonen kuitenkin heti perään toppuuttaa ja nostaa esiin kovan skenaarion: NHL:ssä voidaan nähdä vielä pelaajakauppoja, jotka muuttavat vielä varausjärjestystä. Islandersilla on nyt avauskierroksen 23:s varausvuoro.

– Me ei olla ensimmäisten joukossa varaamassa, mutta NHL on bisnestä ja pelaajakauppoja tapahtuu. Voi käydä jopa niin, että jonkun kaupan yhteydessä tuleekin varausvuoro meille jommastakummasta, ykkös- tai kakkosjoukkueesta. Siinä mielessä en voi ammattini puolesta paljastaa, kuka minun tikkini siinä tapauksessa olisi, koska voi olla realismiakin kuukauden päästä, että meillä on se tikki käsissä, Kautonen väläyttää.

On selvää, että tässä kohtaa kyse olisi todella kovasta pelaajakaupasta, jos Devils tai Rangers luopuisi varausvuorostaan ja mahdollisuudesta Hughesiin tai Kakkoon.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja