Suomalaisessa menestysreseptissä kilpaileva ja Fallero-falafelin kehittänyt Marjaana Pohjola on lapsesta asti ollut kekseliäs.
Marjaana Pohjola 37, on lapsesta asti ollut yrittäjähenkinen ja kekseliäs. Ajatus siitä, että tekee ja rakentaa itselleen tuntui jo varhain omalta.
– Ei sitä tietenkään niin ajatellut, mutta minulla oli jo lapsuudessa kaikenlaisia projekteja. Muistan selvästi, että myimme ystäväni kanssa esimerkiksi itse tekemiämme tupsuja, sämpylöitä ja kukkia ovelta ovelle. Leikkiravintolaakin pyöritimme, Pohjola kertoo.
Ruuasta Pohjola kiinnostui, kun alkoi 11-vuotiaana kasvissyöjäksi. Teini-iässä hän alkoi valmistaa omia ruokia.
– Lukioiässä heräsi ajatus omasta kasvisravintolasta. Tuohon aikaan kasvisruokaa tarjoavia ravintoloita oli vähän. Tuolloin kasvisravintolat keskittyivät terveyspainotteiseen ruokaan. Varsinaisia iltaravintoloita ei juuri ollut, Pohjola muistelee.
Parikymppisenä Pohjola opiskeli Turussa ravintola-alaa. Myöhemmin hän opiskeli ammattikorkeakoulussa keittiömestariksi ja suoritti restonomin tutkinnon.
Valmistuttuaan Pohjola lähti kiertämään Aasiaa ja päätyi kahdeksaksi kuukaudeksi Australiaan töihin.
– Suomeen palasin vuonna 2014. Idea omasta ravintolasta oli kypsynyt. Etsin liiketilaa Helsingistä, kunnes vanhempani vinkkasivat, että Turun kauppahallissa on muutama vapaa tila vuokrattavana, Pohjola kertoo.
