Suomalainen Marita koki Kreikan tuhomyrskyt pienessä vuoristokylässä – rankkasateet jatkuvat jo neljättä päivää

Teitä katkennut, ihmisiä loukussa hotellissa: Suomalainen Marita kertoo Kreikan myrskytuhoista 3:37
Teitä katkennut, ihmisiä loukussa hotellissa: Suomalainen Marita kertoo Kreikan myrskytuhoista.

Kreikassa, Turkissa ja Bulgariassa toistakymmentä ihmistä on saanut surmansa viime päivien myrskyissä.

Kreikassa Magnesian alueella on satanut vuorokauden sisällä 600–800 millimetriä vettä. Kreikan ilmatieteen laitoksen tilastojen mukaan sademäärä on suurempi kuin alueen koko vuoden sademäärä keskimäärin.

MTV Uutiset Live tavoitti Kreikan Portarian kylässä miehensä kanssa lomailevan suomalaisen Marita Karelloksen. Hän kertoo, että kylä on saanut osansa rankkasateista.

– Kylän pohjoispuoli on todella pahassa tilanteessa. Siellä parkkipaikalta autot ovat menneet mereen ja teitä on sortunut.  

Karelloksen mukaan rankkasateet ovat jatkuneet alueella nyt neljättä päivää. Sen vuoksi on vaikea sanoa, missä kunnossa autotiet ovat.

– Nyt juuri sortui yksi silta Voloksen kaupungissa, joka on tuolla alhaalla. Me olemme täällä Portarian kylässä, joka on 650 metrin korkeudessa.

Ihmisiä kerätty turvaan

Karellos kertoo, että Voloksen kaupungissa ihmisiä on jumissa hotellissa, johon heitä on kerätty turvaan. 

Kaupunki kärsii myös sähkökatkoksista ja juomaveden puutteesta, sillä myrskyn myötä vesijohtoveteen on päässyt hiekkaa. Karellos on tämän vuoksi kerännyt miehensä kanssa sadevettä juotavaksi.

Karellos on saanut tiedon, että sade lakkaisi alueella torstaina iltapäivän aikana ja että huomenna lämpötilat nousisivat.

– Ja sitten viikonloppuna olisi jo 27 astetta täällä kaupungissa.

Katso videoartikkelista suomalaisen Marita Karelloksen haastattelu. Hänen lähettämästään kuvamateriaalista näkyy, millainen tilanne Portarian kylässä on.

 

 

 

Lue myös:

    Uusimmat