Mainos

Suomalainen laulaja Armenian viisufinaalin

Suomesta saattaa olla kaksi edustajaa Oslon Euroviisu-lavalla. Armenian viisufinaaliin on nimittäin kutsuttu suomalaissyntyinen laulaja, tunnetun Voutilaisten muusikkosivun vesa, Maria Kizirian.

"Jos minä pääsen edustamaan Armeniaa, niin toivottavasti ainakin Ruotsi voitetaan", nauraa Maria Kizirian kertoessaan yllättävästä uutisestaan. Armenian yleisradion edustajat ovat juuri ilmoittaneet hänelle, että hänen kappaleestaan Little Red Riding Hood (Pieni Punahilkka) on pidetty Armeniassa niin paljon, että hänet halutaan kutsua ohi karsintojen suoraan finaaliin.

Muusikkosukua

Armenialaistaustaisen miehen, Paul Kizirianin kanssa naimisissa oleva Maria on omaa sukuaan Voutilainen. Isä Jake Voutilainen on tunnettu ja tunnustettu blueskitaristi, ja Laura Voutilainen on Marian serkku. Muusikon ura oli Marialla tähtäimessä Suomessakin, mutta rakkaus vei jalat alta ja kuljetti Marian internetin kautta tavatun Paulin luokse Amerikkaan juuri, kun ensimmäinen levy "Olipa kerran" julkaistiin keväällä 1999.

Upeaääninen Maria on jatkanut musiikin tekemistä myös Yhdysvalloissa, On the Rocks -levy on toteutettu omassa studiossa yhteistyössä Marian isän, Jake Voutilaisen kanssa ja oma mies Paul toimii Marian managerina.

Hänen vinkkinsä ansiosta Maria on nyt kutsuttu Armenian viisufinaaliin. Armenian yleisradion raati ihastui Pieni Punahilkka -kappaleeseen niin paljon, että päätti armenialaistaustaisen puolison olevan riittävä side Armeniaan. Ja niin Maria sai kutsun saapua suoraan finaaliin, kisaamaan edustuspaikasta paikan päällä. Tilaisuus on ainutlaatuinen, koska aikaisemmin ei kukaan ulkomaalainen ole päässyt Armenian edustajaksi, eikä finaaliin normaalisti edes pääse ilman karsintaa. Matkaliput on hankittu ja Maria on valmiina valloittamaan maailman.

"Itse pidän tärkeänä myös sitä, että olen tähän levyyn tehnyt kaiken itse, ilman tuottajaa. Soitin kaikki instrumentitkin itse, ja lapsilaulajina ovat omat tyttäreni, sekä Paulin serkun tytär", kertoo Maria viisukappaleestaan ja toivoo, että se saa muuallakin yhtä innostuneen vastaanoton kuin Armenian yleisradiossa.

Helmi seuraa Marian viisumatkaa ja raportoi sen eri vaiheista sivuillaan. Marian edustuskappaleen Little Red Riding Hood voit kuunnella täältä:

Ja Marian fani-sivuille Facebookissa voit liittyä tästä linkistä:

MTV3/Helmi

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.