Suomalainen Isis-vaimo haluaa palata Suomeen – Orpo jyrkkänä: "Vaimotkin ovat voineet osallistua terroristijärjestön toimintaan"

CNN:n toimittaja tapasi"Isis-vaimo"Sannan, joka haluaa palata Suomeen 3:13

Uutiskanava CNN julkisti videon, jossa äärijärjestö Isisin hallitsemilla alueilla Syyriassa asunut suomalaisnainen haluaisi palata Suomeen. Naisen mahdollisista kytköksistä Isisiin ei ole tietoa.

Valtiovarainministeri Petteri Orpon mielestä terroristijärjestön toimintaan osallistuneelle ei lähtökohtaisesti ole asiaa takaisin Suomeen. 

Orpon mukaan lapsien kohdalla tapaus on aina pohdittava yksilökohtaisesti, mutta myös ISIS-taistelijoiden puolisotkin olisi syynättävä.

– Vaimotkin ovat voineet osallistua terroristijärjestön toimintaan. Lapset eivät ole itse tehneet sitä ratkaisua. Vanhempansa näissä tapauksissa kyllä ovat, ja heidän pitäisi kantaa vastuutaan.

Orpo sanoo pitävänsä Ruotsin noudattamaa tiukkaa linjaa terroristiasiassa oikeana.

"Suomi on vastuussa kansalaisistaan"

Alivaltiosihteeri Päivi Nergin mukaan Suomessa pitää tunnistaa, että maassa on ihmisiä, jotka ovat jostain syystä halunneet lähteä tällaiseen toimintaan mukaan.

Mikäli ihminen tuleekin katumapäälle, ja haluaa palata Suomeen, niin Nerg ei sulkisi rajoja heiltä.

– Meidän pitäisi olla Suomen kansalaisista vastuussa, löytää tapa integroida heidät takaisin tähän yhteiskuntaan ja huolehtia, että heille ei tapahdu mitään väärää. Väärää ei myöskään saa tapahtua yhteiskunnalle, jos hän palaa tänne takaisin.

Lue myös:

    Uusimmat