Mainos

Suomalainen Anna kuvailee tunnelmia Sri Lankasta MTV:lle: Sotilashelikopterit lentävät taivaalla, ulkonaliikkumiskielto – seurue palaa ensi yönä Suomeen: "Jännittää, miten tien päällä käy"

3:36
Sri Lankaa kiertänyt suomalaisnainen peloissaan.

Raumalainen Anna Peippo oli viettämässä viimeistä lomapäivää miehensä ja tuttavapariskunnan kanssa Sri Lankassa, kun iskut tapahtuivat.

– Ei onneksi olla oltu iskualueella, tässä on lähinnä lennellyt armeijan helikopterit, Peippo kuvailee tunnelmia hotellialueelta.

– Ei me olla hotellialueelta uskallettu poistua, kun on ulkonaliikkumiskielto. Hotellissa ollaan vietetty aikaa ja seurattu uutisia.

Seurue poistuu alkuperäisen suunnitelman mukaisesti ensi yönä Sri Lankasta. He ovat saaneet myös ulkoministeriöstä vahvistuksen, että lähteminen on turvallista.

Peippo kuvailee, että tunnelma on tänään ollut ahdistunut ja jännittävä, sillä matka lentokentälle kulkee läheltä aluetta, jossa iskuja tapahtui.

– Tuleva matka jännittää, että miten tien päällä käy.

Sri Lankassa on määrätty ulkonaliikkumiskielto, joten seuruetta on kehotettu ilmoittamaan lentokentälle siirtymisestä poliisille.

– Meillä on yhdeksän aikaan lähdössä auto kohti kenttää ja täytyy ilmoittaa poliisille ennen kuin lähdetään.

Iskut tulivat yllätyksenä

Iskut tulivat täytenä yllätyksenä, sillä Peippo oli kuvitellut Sri Lankan olevan turvallinen lomakohde.

– Kauhean turvallisena pidettiin ja etsittiin paljon pohjatietoa (Sri Lankasta), sisko on ollut täällä myös aiemmin. Sisällissota on loppunut 10 vuotta sitten, että ei edes osattua ajtella, että olisi yhtään mitään. Maa on valittu vuoden matkakohteeksi viime vuonna, joten varmasti tekee huonoa turismille. Se on harmi sinänsä, sillä tämä on tosi hieno maa ja täällä on mukavia ihmisiä.

Seurueen puhelimet ovat soineet tänään ahkeraan, kun läheiset ovat kyselleet suomalaisten tilanteesta.

– Mun ja miehen kännykkään on tullut koko ajan viestejä, samoin kaveripariskunnan. Sinänsä on hienoa huomata, että välitetään, Peippo päättää.

Anna Peippoa haastatteli ensimmäisenä Iltalehti.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja