Mainos

Suomessa asuva srilankalainen Jagath puhkesi itkuun, kun kuuli pommi-iskujen aallosta – ystävä tuli apuun kesken murheellisen työpäivän

6:28
Näet koko haastattelun yllä olevalta videolta

Sri Lankassa tapahtuneet pommi-iskut ovat järkyttäneet myös Suomessa asuvia srilankalaisia. MTV Uutiset Live haastatteli Helsingin Vuosaaressa srilankalaisen ravintolan yrittäjää.

Jagath Edirisinghe on asunut Suomessa lähes 30 vuotta. Hän kertoo, että lauantaina hän oli viettänyt srilankalaista uuttavuotta ja sunnuntaina hän sai kuulla kotimaassaan tapahtuneesta verilöylystä.

– Tuli ihan hajamielinen (olo), miten näin voi tapahtua? Juttelimme kaikkien kavereiden kanssa, olimme surullisia ja itku tuli, Edirisinghe kuvailee viime päivien tunnelmiaan MTV Uutiset Liven haastattelussa.

Hänellä oli työpäivä sunnuntaina, mutta surun ja murheen keskellä yrittäjä joutui pyytämään kaveriaan avuksi.

– Soitin kaverilleni, että en jaksanut tehdä töitä ja kaveri tuli auttamaan. Koko ajan mietin, miten tällaista voi tapahtua.

Maassa oleva perhe ja sukulaiset turvassa

Edirisinghin perhettä ja sukulaisia asuu yhä Sri Lankassa. He ovat kunnossa, mies kertoo.

– Olemme kärsineet 30 vuotta sotaa siellä, 10 vuotta oli rauhallista aikaa ja nyt taas tämmöinen tapahtuu. Kyllä tällainen surullista on, Edirisinghi viittaa maassa aiemmin velloneeseen sisällissotaan ja siitä seuranneeseen rauhanaikaan.

Yrittäjä harmittelee sitä, että mahdolliset iskut olivat tiettävästi viranomaisten tiedossa, mutta jostain syystä vinkkiin ei tartuttu.

"Jos jatkuu, en lähde lapsen kanssa sinne"

Edirisingh vierailee Sri Lankassa joka vuosi, mutta ensi kesäinen matka voi peruuntua, jos pommiuhat jatkuvat, hän kertoo.

– Jos jatkuu pommituksia, en lähde lapsen kanssa sinne, vaan perun lentolipun.

Suomessa asuva srilankalainen Edirisingh toivoo kotimaahansa nyt vahvaa johtajaa.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja