Suolta kuolleena löytyneen Sini Ruohosen tappotutkinta venyy – syytteen nostamisen määräpäivää lykättiin, syyttäjä vaitonainen syistä

0:25
Katso video ja kuvat etsinnöistä: Näin poliisi etsi kadonnutta Siniä Pöytyällä.

Pöytyällä aviomiehensä surmaamaksi uskotun Sini Ruohosen tapauksessa ei nosteta vielä syytteitä. Syyttäjä haki syytteen nostamisen määräajan pidennystä, ja määräpäivää siirrettiin ensi vuoden alkupuolelle.

Alun perin syytteen nostamisen määräpäivä oli tänään, 3. joulukuuta. Aluesyyttäjä Lotta Eriksson kertoo hakeneensa syytteen nostamiselle määräajan pidennystä. Käräjäoikeus on määrännyt uudeksi määräpäiväksi 19. heinäkuuta 2021.

Eriksson ei halua kommentoida, miksi määräpäivää siirrettiin.

– Käräjäoikeuden päätöksen perustelut on määrätty salassa pidettäviksi, joten en valitettavasti voi kommentoida asiaa tässä vaiheessa, Eriksson kertoo sähköpostiviestissä.

Todennäköisesti kyse on siitä, että Ruohosen taposta epäilty mies määrättiin vastikään poliisin esitutkinnassa mielentilatutkimukseen, ja että mielentilatutkimus on vielä kesken. Tutkimuksesta päätettiin 12. lokakuuta Varsinais-Suomen käräjäoikeuden pakkokeinoistunnossa.

Aviomies on myöntänyt aiheuttaneensa kuoleman

25-vuotiaan perheenäidin surmasta epäillään hänen 30-vuotiasta aviomiestään. Epäilty on poliisin mukaan myöntänyt aiheuttaneensa vaimonsa kuoleman.

Poliisi on tutkinut tapausta tappona. Mies on tällä hetkellä vangittuna rikoksesta epäiltynä.

Mies ilmoitti vaimonsa kadonneeksi 11. syyskuuta. Noin viikkoa myöhemmin poliisi kuitenkin otti miehen kiinni henkirikoksesta epäiltynä.

Naisen ruumis löytyi Pöytyällä sijaitsevalta suolta syyskuun 20. päivä. Poliisi uskoo henkirikoksen tapahtuneen päivänä, jolloin nainen ilmoitettiin kadonneeksi. Poliisi ei ole kommentoinut tekotapaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja