Suojaa puhelimesi ja kamerasi ja liity vettä suihkivien elefanttien joukkoon – Thaimaassa on käynnissä maailman suurin vesisota!

0:55

Thaimaalainen uusivuosi on vetinen paikka. Siellä juhlistetaan parhaillaan uutta vuotta vesisodasta tunnetun Songkran-festivaalin merkeissä. Juhlinnan aikana kadut täyttyvät vettä suihkuttavista norsuista, vettä rahtaavista kuorma-autoista sekä vesipyssyistä, joilla ihmiset suihkivat vettä toistensa päälle. Maailman suurin vesisota on taas alkanut. 

Thaimaalaista uuttavuotta vietetään 13.-15. huhtikuuta 2019. Juhlan ajankohta määritettiin aiemmin kuukalenterin perusteella, mutta nykyisin juhlan viralliseksi alkupäiväksi on valittu 13. huhtikuuta.

Kuten kiinalainen uusivuosi, thaimaalainen uusivuosi tarkoittaa thaimaalaisille lomaa, ja juhlaa vietetään usein jopa viikon verran.

Vaikka vesi muodostaa hauskan osan juhlinnasta, sillä on myös tärkeä rituaalinen merkitys.

Vettä suihkutetaan perheenjäsenien, ystävien ja tuttavien lisäksi myös ventovieraiden ihmisten päälle. Vedellä kastelemalla symboloidaan kaiken edellisenä vuonna tapahtuneen pahan pois pesemistä ja tulevan vuoden mukanaan tuomien hyvien asioiden toivottamista tervetulleiksi.

Älä siis suutu, jos joku kaataa niskaasi ämpärillisen vettä. 

Thaimaan matkailutoimisto odottaa yli kahden miljoonan paikallisen lisäksi noin 300 000 Songkranin mukanaan tuoman turistin liittyvän juhlaan. Thaimaan matkailu arvioi, että tapahtuma tuottaa turismille ja turismiin liittyville palveluille noin 20 miljardia bahtia eli yhteensä noin 560 miljoonan euron tulot.


Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja