Suloista kesää! 8-vuotias Lilli pisti pystyyn oman kanikahvilan: "Omppu varastaa aina Lunan ruuan"

1:00
Kurkista videolta, miltä söpössä kanikahvilassa näyttää

Tampereen lähellä Ruutanassa on toista vuotta auki kanikahvila, jonka pitäjä on 8-vuotias Lilli.

Kahvilassa voi rapsutella ja ruokkia kaneja ja nauttia virvokkeista. Kanikahvilan tuoton kerrotaan menevän lyhentämättömänä kanien ylläpitoon ja muihin kahvilan kustannuksiin.

Lilli sai idean kahvilasta viime vuonna, kun tuttavalta jäi ylimääräiseksi kaksi kania. Omppu ja Luna muuttivat uuteen kotiin ja kahvila laitettiin pystyyn pihalle.

– Me saimme kaneja ja ne olivat söpöjä, kahvilanpitäjä Lilli tiivistää.

Kanikahvilassa voi rapsuttaa ja syöttää pehmoisia pitkäkorvia sekä syödä kahvilan leipomuksia. Tarjoilu vaihtelee, mutta esimerkiksi porkkanakakkua ja leivonnaisia on tarjolla. Pihasta löytyy myös trampoliini, keinu ja muuta tekemistä lapsille.

Kaneille maistuvat kasvimaan antimet

Tyttökanit Omppu ja Luna ovat kovia syömään. Niille maistuvat kasvimaan salaatit ja porkkana sekä lähiluonnosta kerätyt voikukanlehdet. Eläinten kanssa touhuaminen onkin kanikahvilassa parasta.

– Tykkään rapsuttaa ja ruokkia niitä, Lilli kertoo.

Kaneilla on omat luonteenpiirteensä ja eläinkaverukset leikkivät keskenään. Lillin mukaan nälkäinen Omppu yrittää usein jekuttaa ujompaa Lunaa.

– Omppu varastaa aina Lunan ruuan.

Kahvilaan voi varata vierailun Lillin Kanikahvilan Facebookista. Lillin äiti Mari Raninen kertoo kahvilan olevan auki omien aikataulujen mukaan arjen lomassa. Ensi viikolle on suunniteltu kolme päivää, jolloin paikalle pääsee tutustumaan.

Koronarajoitusten takia kahvilaan otetaan rajoitettu määrä vierailijoita kerralla. Vaikka paikka on auki vain toisinaan, Mari äiti on ollut tyytyväinen kahvilan menestykseen. Vierailijoita on tähän mennessä tullut Porista ja Tampereeltakin asti.

Katso yläpuolelta video Ompusta ja Lunasta kanikahvilassa.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja