Sukulaismiehet tekivät aseistetun rynnäkön irakilaiseen sairaalaan koronakuoleman takia

Irakin pääkaupungissa Bagdadissa on otettu kiinni useita toisilleen sukua olevia miehiä, joiden epäillään hyökänneen yhteen kaupungin pääsairaaloista. Poliisi kertoo asiasta tiedotteessa.

Turvallisuuslähteen mukaan hyökkäys liittyi koronapotilaan kuolemaan. Miehet olivat sukua koronatartunnan saaneelle potilaalle, joka oli kuollut aiemmin, kun sähkökatko oli sammuttanut sairaalan hengityskoneita.

Miehiä kerrotaan olleen kymmenen ja he olivat aseistautuneet. Kaikki on poliisin mukaan otettu kiinni.

Irakissa sairaaloiden tilanne on muuttunut katastrofaaliseksi koronavirusepidemian myötä, ja maan hallinto on saanut kritiikkiä koronatoimista. Tänä vuonna on uutisoitu muun muassa kahdesta kymmeniä kuolonuhreja vaatineesta koronaosaston palosta Irakissa.

1:33
Irakissa riehui tulipalo sairaalassa happipullon räjähdettyä koronapotilaiden osastolla.

Yli 80 ihmistä kuoli palossa Bagdadissa huhtikuussa ja tällä viikolla uutistoimisto AFP:n mukaan ainakin 60 ihmistä kuoli palossa Etelä-Irakissa Nasiriyyassa. Qatarilaismedia al-Jazeera kirjoittaa, että jälkimmäisessä palossa kuoli yli 90 ihmistä. Kumpaankin paloon kerrottiin liittyvän happisäiliön räjähdys.

Pandemian alusta Irakissa on kuollut koronaviruksen liittyen yli 17 700 ihmistä. Koronayksiköitä on rakennettu kiireisesti hoitamaan potilaita. Irakissa on usein sähkökatkoja.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja