Suksimerkki pakotti Aleksandr Bolshunovin poistamaan kohutun somejulkaisunsa – yhteistyö venäläisten kanssa jäihin

Venäläishiihtäjä Aleksandr Bolshunov aiheutti viime viikonloppuna kohun hiihtopiireissä, kun hän julkaisi Instagramissa kuvan, jossa hän viittasi vuosikymmenten takaiseen Neuvostoliittoon. Julkaisua ei otettu Venäjän Ukrainaan kohdistamien sotatoimien vuoksi vastaan hyvällä.

– CCCP 1980, Bolshunov kirjoitti tekstiksi julkaisuun, jossa hän sivakoi puusukset jalassaan vanhassa punasinisessä hiihtoasussa.

Tiistaina Bolshunov poisti kohua herättäneen julkaisun vähin äänin.

Norjalainen TV2 kertoo, että julkaisun poistamisen taustalla oli Bolshunovin ranskalainen suksimerkki Rossignol.

– Olimme yhteydessä häneen. Selitimme, ettei Rossignol hyväksy tällaista julkaisua. Hän ymmärsi tehneensä virheen ja poisti julkaisun välittömästi, Rossignol-pomo Colin Barbe kommentoi norjalaismedialle.

Barbe kertoo Rossignolin myös keskeyttäneen kaiken yhteistyön Bolshunovin ja muiden venäläisten urheilijoiden kanssa.

– Seuraamme ja tuemme urheilun kansainvälisten lajiliittojen tekemiä päätöksiä. Täten olemme keskeyttäneet yhteistyön venäläisten urheilijoiden kanssa. Seuraamme tilanteen kehittymistä tarkasti.

Yhteistyötä voidaan jatkaa vasta sitten, kun lajiliitot päästävät venäläiset taas kilpailemaan.

Barben mukaan yhteistyö venäläisten kanssa keskeytettiin 1. maaliskuuta. Esimerkiksi Bolshunov ei saa enää Rossignolilta uusia suksia.

Venäjän maajoukkueen managerin Juri Tsharkovskin mukaan se, että Bolshunov vaihtaisi suksimerkkiä, on kuitenkin erittäin epätodennäköistä.

– Uskon, että hän jatkaa Rossignolilla, koska hänellä on iso varasto suksia. Hänellä on riittävästi välineitä ainakin yhden kauden ajaksi, Tsharkovski sanoi Championatin mukaan.

Lue myös:

    Uusimmat