Suklaa on oikea terveysherkku

Tässä tulee suklaanystäville hyviä uutisia. Suklaa on todistetusti terveysherkku.

Suomalainen napostelee suklaata keskimäärin reilut 3,2 kiloa vuodessa, joka tarkoittaa siis vähän alle puolitoista 200 g suklaalevyä kuukaudessa.

Suklaa on terveellistä, muttei mikä tahansa suklaa. Unohda sokerisössöt ja suosi tummaa suklaata. Eli mitä tummempaa, kaakaoisempaa suklaata, sitä terveellisempää se on. Suomalaisten suosikki, Fazerin Sininen ei pääse terveyssuklaiden listalle, sillä siinä on vain 30 prosenttia kaakaota. Sinisen kaltaisissa maitosuklaissa on usein myös enemmän sokeria kuin "oikeissa" tummissa suklaissa. Valkoinen suklaa on kaikista epäterveellisin vaihtoehto, sillä se ei itse asiassa ole suklaata laisinkaan.

Suklaan terveelliset puolet perustuvat sen sisältämiin antioksidantteihin. Suklaa sisältää flavonoideja, jotka ehkäisevät haitallista rasvojen hapettumista ja sen myötä mahdollisesti sydän- ja verisuonitauteja. Journal of American Collage of Nutrition -lehdessä julkaistiin tutkimus, jonka mukaan pari palaa tummaa suklaata päivässä laajentaa verisuonia, vähentää sydäninfarktin vaaraa ja alentaa myös veren kolesterolia.

Eräs saksalainen tutkimus puolestaan kertoo, että kaakaopitoinen suklaan säännöllinen nauttiminen parantaa ihon toimintaa ja rakennetta.

Kaakaossa on myös elimistölle tärkeää magnesiumia, sinkkiä ja kuparia. Lisäksi suklaa tekee onnelliseksi, sillä se sisältää onnellisuuteen ja mielihyvän tunteisiin liitetyn hormonin serotoniinin esiastetta.

Teksti: MTV3/Helmi

Kuva: Shutterstock

Lähde: Kimallus.fi

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja