Suhteen ulkopuoliseen seksiin kannattaa antaa lupa? Tässä syy

Jos ihmisellä on lupa harrastaa seksiä muiden kanssa, hänen käytöksensä on vastuullisempaa.

Avoimen suhteen käsite tai muiden tapaileminen parisuhteen aikana tuntuu monelle vieraalta aiheelta. Tutkimuksen mukaan avoimessa suhteessa on kuitenkin ainakin yksi hyvä puoli verrattuna perinteiseen parisuhteeseen: jos ihmisellä on lupa harrastaa seksiä muiden kanssa, hän tekee sen vastuullisemmin. Michiganin yliopiston tutkimuksen mukaan pettäjä unohtaa kondomin useammin kuin avoimessa suhteessa elävä.

Tutkimukseen osallistui yli 1600 ihmistä, joista 800 oli harrastanut seksiä muiden kuin ensisijaisen kumppaninsa kanssa. Seksiä harrastaneista 500 eli parisuhteessa, jossa muiden tapaileminen oli sallittua, ja noin 300 vastaajaa oli ollut uskottomia "perinteisessä" parisuhteessa.

Kondomi unohtuu pettäjältä

Tutkimuksen mukaan kumppaniaan pettäneet henkilöt harrastivat turvatonta seksiä, kertoo health.usnews.com. He unohtivat kondomin salaisen seksisuhteen aikana 27 prosenttia todennäköisemmin kuin ne, joilla oli lupa harrastaa seksiä muiden kanssa. Pettäjät myös sortuivat seksiin muiden kuin kumppaninsa kanssa alkoholin tai huumeiden vaikutuksen alaisena 64 prosenttia todennäköisemmin kuin avoimessa suhteessa elävät.

Tohtori TerriConleyn mukaan avointa suhdetta kannattaisi harkita, jos yksiavioinen suhde ei tunnu houkuttelevalta tai mahdolliselta. Conleyn mukaan pettäjien täytyisi ajatella riskejä, joita heidän käyttäytymisensä aiheuttaa suhteen toiselle osapuolelle.

– Kannattaa harkita, sopisiko avoin parisuhde heidän tarpeisiinsa paremmin, ja suojelisiko se heidän kumppaneitaan paremmin, Conley kuvaa.


Lue myös:


MTV3/Helmi

Kuva: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja