Studio Pääskysaari alkaa! Uutuusohjelmassa julkisuuden henkilöt jakavat valokuvia ja tarinoita elämänsä varrelta

Jenni Pääskysaari on tehnyt pitkän uran media-alalla – näin kaikki alkoi 8:11
Jenni Pääskysaari kertoi pitkän tv-uransa alkuvaiheista MTV Uutisten haastattelussa tammikuussa.

Studio Pääskysaaressa suomalaisten tuntemat henkilöt jakavat valokuvia elämänsä varrelta ja tarinoita niiden takaa. Tarinoihin sukeltaa toimittaja Jenni Pääskysaari.

Studio Pääskysaari on henkilöhaastattelusarja, jossa tunnetun ihmisen elämä vilisee kuvanauhana silmiemme edessä. Ohjelma alkaa MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla sunnuntaina 9. huhtikuuta.

Jokaisessa jaksossa Jenni Pääskysaari kutsuu Studio Pääskysaareen valokuvattavaksi ja jututettavaksi tunnetun suomalaisen, jonka näemme kasvavan silmiemme edessä lapsesta aikuiseksi elämän varrelta poimittujen valokuvien avulla. Wet plate -tekniikalla tehtävät upeat kuvat ottaa valokuvaaja Marko Rantanen.

Ohjelmassa näemme välähdykset julkisuuskuvan taustalta ja kuulemme tarinat tuttujen, tuhat kertaa kuultujen tarinoiden takaa. Ymmärrämme, mitkä kuvista nousevat hetket, ihmiset, valinnat, onnistumiset ja pettymykset ovat tehneet vieraasta sen ihmisen, joka hän on tänään, juuri nyt, ikuistettuna tässä hetkessä. 

Studio Pääskysaari alkaa MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla sunnuntaina 9.4. klo 21. Haastatteluja nähdään yhteensä kahdeksan. Vieraina nähdään muun muassa artistit Katri Helena ja Anssi Kela, elokuvaohjaaja Jalmari Helander, komedienne Kiti Kokkonen ja kirjailija Juha Itkonen.

Mistä ajatus Studio Pääskysaaresta sai alkunsa?

– Törmäsin pari vuotta sitten netissä grow with me -ilmiöön, jossa ihmiset jakavat itsestään tai läheisistään kauniilla musiikilla rytmitetyn, lapsuudesta nykypäivään kuljettavan kuvasarjan. Näin minuutissa, kuinka ihminen kasvoi silmieni edessä lapsesta aikuiseksi. Kaiken visuaalisen hälinän ja kuvatulvan keskellä tämä yksinkertainen, kuratoitu kuvarulla liikutti minua syvästi, ja olisin halunnut kuulla ihan tuntemattomienkin ihmisten tarinat kaikkien kuvien taustalta. Tästä sain idean henkilöhaastatteluohjelmasta, jossa valokuvat tuodaan isoon visuaaliseen roolin, Pääskysaari kertoo.

Millainen on oma roolisi ohjelmassa?

– Olen ohjelman sisältötuottaja, käsikirjoittaja ja haastattelija. Roolini on istua vieraan kanssa Studio Pääskysaaren tuoleille, katsoa kuvia, kysyä kysymyksiä ja kuunnella. Tärkeimmät tehtäväni ovat kuunteleminen ja läsnäolo.

Miten vieraat ovat valikoituneet, kenestä olet erityisen iloinen, että saat haastateltavaksi?

– Tuntuu brutaalilta nostaa upeiden vieraiden joukosta ketään ylitse muiden. Erityisen iloinen olen kuitenkin ollut Katri Helenan kohtaamisesta. Olen saanut haastatella ikonista laulajaa vain kerran aikaisemmin. Se tapahtui kymmenen vuotta sitten Korkojen kera -ohjelmassa ja aikaa oli noin seitsemän minuuttia. Nyt jaoimme mielestäni merkityksellisen kaksituntisen, josta tietenkin vain osa päätyy ohjelmaan. Myös elokuvaohjaaja Jalmari Helanderin töitä ja uraa olen seurannut vuosia, mutta en ollut koskaan tavannut häntä. Helander on juuri nyt jonkin suuren kynnyksellä. Hän on super mielenkiintoinen tyyppi, jonka kanssa olisin voinut jutella helposti kaksi päivää.

Mitä toivot katsojien saavan ohjelmasta?

– Toivoisin, että ihan kaikki - katsojat, vieraat ja minä - muistaisivat sen, mitä Eeva Kilpi on kirjoittanut: Niin elää ihmisessä ikuinen nuoruus, käsi kädessä iän kanssa, kaikki iät alati läsnä. Eli, että aikuisen sisällä on läpi elämän se pieni lapsi, joka etsii paikkaansa maailmassa ja yhteyttä toisiin ihmisiin. Jos muistaisimme tämän, saattaisimme olla lempeämpiä sekä toisia että itseämme kohtaan.

Ensimmäisissä jaksoissa:

Jakso 1: Kiti Kokkonen
MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla 9.4.

Kiti Kokkosen elämä on mennyt uusioperheestä Uusioperh(s)eeseen iskän souturetkien opeilla. Komediateatterin taiteellisen johtajan ja komediennen hymyn taustalla lymyää myös iloa, kipua ja kaipuuta. Millainen lapsi Kiti Kokkonen oli ja millainen pieni Kiti asuu aikuisen Kitin sisällä? Jenni ja Kiti keskustelevat myös, mistä asioista on helpompi puhua Tanhupallon kautta kuin omana itsenään.

Jakso 2: Jalmari Helander
MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla 16.4.

Poika, joka imi leikkejä Kuukauden westerneistä pääsi tekemään elokuvia työkseen. Miten huopahatussa ja "aidoissa lännenbuutseissa" leffoja katsoneesta riiviöstä tuli saunalla ja sisulla käyvä Hollywood-tähtien ohjaaja? Ja nyt kun amerikkalaisia leffakäsiksiä tunkee ovista ja ikkunoista, Helander pakenee kolmen lapsensa kanssa saunaan.

Studio Pääskysaari -ohjelma alkaa MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla sunnuntaina 9. huhtikuuta.

Lue myös:

    Uusimmat