Stubbin taloon iskeneitä epäillään useista samanlaisista vahingonteoista

Valtiovarainministeri Alexander Stubbin (kok) taloon iskeneitä miehiä epäillään myös useista vastaavanlaisia vahingonteoista. Miehet ovat edelleen vangittuina. 

Isku Stubbin omakotitaloon Espoon Haukilahdessa tehtiin elokuun 18. päivä. 20- ja 21-vuotiaiden miesten epäillään ampuneen ilma-aseella kahdesti Stubbin talon ikkunoita. Miesten epäillään myös kivittäneen talon ikkunoita. Ministeri oli perheineen nukkumassa talossa.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kari Siivo Länsi-Uudenmaan poliisista kertoo, että miehiä epäillään myös useista vastaavanlaisista vahingonteoista. 

– Ensimmäinen teko on ollut viime vuoden joulukuussa. Siinä vahingonteko kohdistui päiväkotiin. Näitä tekoja on ollut säännöllisesti parin kuukauden välein, ja ne ovat päiväkodin lisäksi kohdistuneet kouluun. Kaikkiaan kyse on kahdeksasta erillisestä teosta, Siivo kertoo.

Myös päiväkodin ja koulun ikkunoita on kivitetty ja ammuttu ilma-aseella. Teon motiivina on Siivon mukaan ollut omaisuuden vahingoittaminen.

Poliisin mukaan isku Stubbin taloon oli suunniteltu. Toinen epäillystä on asunut alueella pitkään.

– Tekoa on suunniteltu jonkin aikaa, mutta illan aikana on syntynyt ajastus, että paikkoja rikotaan. Epäillyt ovat viettäneet iltaa alueella ja nauttineet ainakin olutta.

 

Lue myös:

    Uusimmat