Stubb Ruotsin valtiopäivillä: Suomi ja Ruotsi turvatuimpia kuin koskaan aiemmin

Presidentti Stubb vieraili Ruotsin valtiopäivillä 19:49
Näin presidentti Stubb puhui

Tasavallan presidentti Alexander Stubb puhui turvallisuuspolitiikan lisäksi vierailullaan myös omasta Ruotsi-suhteestaan.

Suomen ja Ruotsin on jatkettava kansallisten puolustustensa yhteensovittamista Naton kanssa ja keskenään, sanoi presidentti Alexander Stubb puheessaan Ruotsin valtiopäivillä tiistaina. Stubbin mukaan maiden vastuu Naton puolustuksesta Itämerellä, arktisella alueella ja Venäjän raja-alueella on suuri.

Kansallisten suorituskykyjen, Nato- ja EU-jäsenyyksien sekä Yhdysvaltojen kanssa solmittujen DCA-sopimusten ansiosta Suomi ja Ruotsi ovat paremmin turvassa kuin koskaan aiemmin, Stubb sanoi.

Stubb puhui turvallisuuspolitiikan lisäksi muun muassa Suomen ja Ruotsin läheisestä suhteesta ja yhteisestä historiasta sekä omasta Ruotsi-suhteestaan.

Nauratti "muumipeikkoruotsillaan"

Presidentti Alexander Stubb nauratti Ruotsin valtiopäivillä pitämässään puheessa yleisöä useaan otteeseen. Stubb puhui muun muassa henkilökohtaisesta Ruotsi-suhteestaan ja huvitti kuulijoita muun muassa kuvailemalla toista äidinkieltään muumipeikkoruotsiksi.

Stubb sisällytti puheeseen huumoria myös kuvaillessaan Suomen ja Ruotsin yhteistä historiaa. Presidentti sai kuulijat nauramaan muun muassa toteamalla, ettei onnistunut vakuuttamaan lapsiaan siitä, että Neuvostoliitto syntyi, kun Suomi päästi irti Venäjästä.

 

Lue myös:

    Uusimmat