Mainos

Stubb: Ratifionti etenee Irlannin pokkuroinnista huolimatta

Ulkoministeri Alexander Stubb (kok.)

EU-maiden johtajat kokoontuvat Brysseliin pohtimaan, mikä neuvoksi Irlannin kansanäänestyksen aiheuttamassa kriisissä. Suomen ulkoministeri Aleksander Stubb sanoo MTV3:n Huomenta Suomessa, että kriisit ovat tuttuja EU:ssa.

- Kyllähän EU aina välillä menee yhdestä kriisistä toiseen, että tähän on totuttu. Ja vähän tällaista kriisin hallintaahan tämä on.

Ulkoministerit ovat yhdestä suusta vakuuttaneet, että kansanäänestyksen tulosta kunnioitetaan, mutta prosessi jatkuu.

- Me oikeastaan heitettiin kolme pointtia pöytään tuolla ulkoministerikokouksessa maanantaina. Eli sanottiin, että nyt ollaan solidaarisia ja kunnioitetaan Irlannin kansanäänestyksen lopputulosta, mutta irlantilaiset kunnioittavat myös sitä, etä 19 maata on jo ratifioinut Lissabonin sopimuksen ja kohta varmasti 26. Sitten päätettiin jatkaa tätä ratifiointiprosessia, sanoo Stubb.

- Nyt sitten mietitään, että miten tässä edetään. Mun oma hytinä on, että on liian aikaista vielä tässä vaiheessa sanoa, että tässä on ratkaisu, näin mennään. Mutta ainakin pientä yritystä tulee olemaan ja keskustelua käydään.

Britannia hyväksyi aamulla Lissabonin sopimuksen. Stubbin mukaan tämä oli hyvin tärkeä osa kokonaispakettia.

Irlannin pääministerin on tarkoitus antaa muille valtion ja hallitusten päämiehille selvitys Irlannin äänestystuloksesta. Seuraavan kolmen kuukauden aikana kansanäänestyksiä pidetään normaalisti eri EU-maissa.

- Tämän jälkeen mielestäni Irlannin pääministerin pitäisi esittää ehdotus siitä, miten tästä eteenpäin, sanoo Stubb.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.