Mainos

Stubb isojen ratkaisujen päivästä: Savottaa on ja moporadio jyllää

Hallitusneuvotteluissa on tänään suurten ratkaisujen päivä. Neuvottelujen johtoryhmä pyrkii päättämään niin verotuksen, säästöjen kuin sote-uudistuksenkin suurista linjoista. Luvassa on pitkä ja hikinen neuvottelupäivä.

Puoluejohtajien ilmeet olivat aiempaa vakavampia, kun hallitusneuvotteluja aamulla jatkettiin. Päätöksenteko neuvotteluissa vaikeutui, kun vaikeimmat ja suurimmat rakenne- ja talouspäätökset jumiutuivat työryhmiin. Eilen pahimmat kiistakysymykset siirrettiinkin hallitusneuvottelujen johtoryhmän ratkaistaviksi.

– Askel askeleelta mennään eteenpäin. Tottakai isoja asioita on pöydällä ja lehestytään sitä maalia, joka on hallitusohjelma ja hallitusneuvotteluiden päättäminen. Paljon savottaa tässä vielä on, totesi jo ennen aamuyhdeksää valtioneuvoston juhlahuoneistoon Smolnaan saapunut kokoomuksen puheenjohtaja Alexander Stubb.

– Tänä päivänä on sitten ne isot päätökset edessä, että tämä on nyt se ratkaiseva päivä, totesi hallitusneuvotteluja vetävä keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä.

"Tiukka tilanne"

Päätöksiä pitäisi tehdä miljardiluokan säästöjen kohdistamisesta, verotuksen rakenteesta ja niin sosiaali- ja terveysuudistuksen kuin muidenkin rakenneuudistusten toteuttamisesta.

– Säästöt, verotus ja reformit on kaikki tänään pöydällä, vahvisti Sipilä.

– Tiukka tilanne. Tänään on monien ratkaisujen päivä - toivottavasti, luonnehti perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini saapuessaan neuvotteluihin.

Soinin mukaan tiukkaa keskustelua käydään muun muassa verotuksen rakenteesta. Hän antoi ymmärtää, että varsinkin kokoomuksen kanssa vääntö veroista on "julmimmillaan".

– No tässä nyt saadaan kaikenlaisia käsityksiä asioista. Moporadio jyllää. Haluan korostaa, että tämä ei ole sulle-mulle hallitus, vaan tämä on yhteinen hallituspuolue, joka tekee yhdessä päätöksiä Suomen tulevaisuuden eteen, kuittasi Stubb.

Talousasiat tapetilla

Neuvottelut aloitettiin tänä aamuna talousasioilla. Työ keskeytyy puolilta päivin, kun kokoomuksen puoluehallitus ja perussuomalaisten puoluevaltuusto kokoontuvat. Neuvotteluja jatketaan kahdelta iltapäivällä ja niitä on valmistauduttu jatkamaan jopa puoliyöhön asti.

– Kyllä tänään pitää merkittävästi edetä. Sitä varten tässä on nyt yötä myöten sparrattu omia ja haettu niitä ratkaisuja, että meillä puheenjohtajilla olisi emneitä ja taustoja päättää näistä asioista, sanoi Soini.

Hallitusohjelmaneuvottelut on määrä saada päätökseen keskiviikkoon mennessä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.