Mainos

Stubb: EU-sihteeristön apupäällikön nimitys ei ollut palkkio

Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb (kok.) kiistää, että EU-sihteeristön apulaispäällikön valinnassa olisi kyse poliittisesta virkanimityksestä. Hän myös torppasi epäilyt, että kyse olisi palkkiovirasta omalle pitkäaikaiselle avustajalle.

Valtioneuvosto nimitti valtioneuvoston EU-sihteeristön apulaispäällikön virkaan Jori Arvosen, joka on toiminut Stubbin erityisavustajana tämän ollessa paitsi ulkoministerinä myös aiemmin Euroopan parlamentin jäsenenä.

Kysymyksiä herätti se, että Arvonen ohitti kisassa EU-asioissa huomattavasti kokeneempia hakijoita. Hakijoita oli kaikkiaan 18, joukossa olivat muun muassa Suomen EU-suurlähettilään sijainen Marja Rislakki ja EU-sihteeristön neuvotteleva virkamies Minna Hulkkonen.

"Virkamiehet ehdottivat Arvosta"

Ministeri Stubb tähdensi nimityksen jälkeen, että valinta meni normaalin hakuprosessin kautta ja virkamiehet ehdottivat Jori Arvosta tehtävään.

– Sehän oli ilman muuta selvää, että minä sen hyväksyn, Stubb sanoi.

Hänen mukaansa apulaispäälliköksi oli monta erinomaista hakijaa. Suurimman osan heistä ministeri kertoi myös tuntevansa. Ministeri arvioi, että kokonaisvalinta oli vaikea.

– Olen aina pitänyt erittäin tärkeänä, että tämäntyyppisissä viroissa, valtioneuvoston EU-sihteeristössä, on sekä poliittista kokemusta että yleistä EU-kokemusta, jota Jori Arvosella ilman muuta on, Stubb totesi.

Ministeri myös nosti esiin hyvien suhteiden merkityksen.

– Itse monet huippukokoukset läpikäyneenä tiedän, miten tärkeää on, että on jo valmiiksi hyvät suhteet esimerkiksi Angela Merkelin avustajiin, David Cameronin avustajiin ja Nicolas Sarkozyn avustajiin.

Esimieskokemusta Arvonen on kartuttanut muun muassa toimiessaan vuodesta 2007 lähtien Stubbin erityisavustajana ulkoministeriössä ja käytännössä hänen kabinettipäällikkönään.

Jori Arvonen on koulutukseltaan valtiotieteiden maisteri. Erityisavustajan tehtävien lisäksi hän on työskennellyt urallaan ohjelmajohtajana ja kansainvälisten asioiden päällikkönä kokoomuksessa sekä avustajana Verkkouutisissa.

EU-sihteeristön tehtävänä on muun muassa sovittaa yhteen ministeriöiden EU-asioita.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.