Mainos

Stubb: EU-kokousten ilmapiiri poikkeuksellisen huono

Ulkoministeri Alexander Stubbin (kok.) mielestä EU:n keskeisten kokousten ilmapiiri on tällä hetkellä poikkeuksellisen huono. Jäsenmaat tuovat kokouksiin kansallisia ongelmiaan, vaikka tietävät, että niitä ei saada siellä ratkaisua. Keskustelua ei synny, ja aikataulut sakkaavat.

Stubbin mielestä ongelma on, että kansalliset hallitukset sysäävät ongelmat EU:n syyksi ja ottavat onnistumiset omaan piikkiinsä. Ministeri kommentoi EU:n kokouksia Ulkopoliittisen instituutin ja Eurooppalaisen Suomen jälkilöylytilaisuudessa tänään .

- Näitä kokouksia vuodesta 1995 seuranneena olen ilman muuta huolestunut, Stubb sanoi.

EU ei voi kuitenkaan pysyvästi toimia tilanteessa, jossa huippukokoukset tuottavat vain laihoja tuloksia ja osanottajissa turhautumista.

Stubb pitää silti yllä virallista optimismia ja sanoo uskovansa, että Lissabonin sopimus on kaikesta huolimatta mahdollista saada voimaan ennen ensi kesäkuun EU-parlamenttivaaleja. Hänen mukaansa Irlanti voi tuoda lokakuun huippukokoukseen omia näkemyksiään siitä, millä keinoin sopimus voitaisiin tehdä irlantilaisille hyväksyttäväksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.