Stressaako? Näin saat ajatuksesi irti töistä lomaillessasi

Kun loma alkaa, on tärkeää, että viimeisenä työpäivänä ei jää pohtimaan töitä, vaan kääntää ajatuksensa vasta alkaneeseen lomaan. Oikeilla vinkeillä ja motivoituneena jokainen voi irtautua töistä pian loman alkamisen jälkeen.

Onko sinun vaikea karistaa ajatuksesi töistä, vaikka olisit jo lomalla? Siihen on tultava muutos, sillä jokaisella on oikeus täysipainoiseen lomaan arkisen aherruksen vastapainoksi!

Tee olosi mukavaksi

Kun jäät lomalle, tee tietoinen päätös haudata ajatukset töistä. Tähän auttaa rentoutuminen. Käymällä suihkussa ja vaikkapa saunassa, hoitamalla ihoasi huolellisesti ja pukeutumalla rentoihin ja mukaviin vaatteisiin voit edesauttaa rentoutumistasi ja ajatusten kääntämistä lomaan.

Haaveile

Elämässä täytyy olla erilaisia tavoitteita ja loman alkaessa onkin mitä parhain hetki syventyä haaveilemaan omasta tulevaisuudesta. Hakeutuisitko vielä jollekin aivan uudelle uralle tai lähtisitkö ensi kesänä koko kesäloman ajaksi matkalle? Mietiskelemällä omaa elämääsi suistat ajatuksesi töistä ja alat hahmottaa elämän suurempia raameja ja lataat huomaamatta akkujasi.

Huolehdi vartalostasi

Vaikka lomaa – ja etenkin joululomaa – pidetään yleisesti mitä otollisimpana aikana herkuttelulle, on hyvä pitää mielessä, että loma on mitä parhainta aikaa oman kehon huoltamiselle. Sen sijaan, että köllöttelisit sohvalla, tee kehollesi palvelus ja kokeile vaikkapa jotain ihan uutta lajia. Kun toimistotyöstä jäykistynyt selkä tai seisomatyöstä kipeytyneet jalat saavat sopivaa liikuntaa, unohtuvat työperäiset vaivatkin helpommin – ja ajatukset pysyvät vapaa-ajalla.

Syö hyvin

Sen sijaan, että herkuttelisit koko loman, kiinnitä erityishuomiota siihen, että syöt terveellistä ja puhdasta ruokaa. Ravinto määrittelee ihmisen energiatasoja merkittävästi ja saatat jopa yllättyä, kuinka paljon saat lomasi aikana aikaiseksi, kun syöt paremmin kuin arjen kiireessä.

Hemmottele itseäsi

Lomalla on aivan eri tavalla aikaa hemmotteluun, kun silloin, kun työpäivät rytmittävät arkea. Karistaaksesi työtä koskevat ajatukset mielestäsi käy kylvyssä tai saunassa ja tutustu kosmetiikkaan ja puhdistusaineisiin, joita kaappeihisi on kerääntynyt.

Lue hyvä kirja

Lukeminen on mitä parhain keino saada ajatukset irti jostain mieltä vaivaavasta asiasta – kuten työstä. Vaikka et olisi muuten lukutoukka, tutustu kirjaston tai kirjakaupan tarjontaan ja yllätä itsesi opettelemalla jotain aivan uutta tai perehtymällä aiheeseen, josta olet aina ollut kiinnostunut, mutta jolle aikasi ei arkena ole riittänyt.

Soita vanhalle ystävälle

Puhelu vanhalle ystävälle on yksi parhaimmista keinoista irrottautua arkisista ajatuksista. Menneiden aikojen muistelu on myös mitä parhainta terapiaa, joka auttaa antamaan perspektiiviä myös nykyhetkelle.

Nuku hyvin

Uni on äärimmäisen tärkeää ja etenkin lomalla on mitä parhain hetki ladata akkuja. Päätä, ettet tuijota tietokonetta tai televisiota lomalla arki-iltojen tapaan myöhään ja tee lomalla iltaisin, jotain sellaista, mihin et koskaan työpäivän jälkeen ryhtyisi!

AVA

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja