Stormy Daniels: Trump ei ansaitse joutua vankilaan hyssyttelyrahojen takia

Tuomio voisi olla yli 130 vuotta vankeutta, mutta Trump tuskin istuisi päivääkään – tämä ex-presidentin syytteistä tiedetään 9:19
Katso myös Huomenta Suomen keskustelu: Tuomio voisi olla yli 130 vuotta vankeutta, mutta Trump tuskin istuisi päivääkään – tämä ex-presidentin syytteistä tiedetään

Aikuisviihdetähti Stormy Daniels, 44, ei pidä ex-presidentti Donald Trumpin hänelle maksamia hyssyttelyrahoja vankeusrangaistuksen arvoisena rikoksena.

Donald Trump joutui tällä viikolla syytteeseen hänen Stormy Danielsille eli Stephanie Cliffordille maksamistaan rahoista.

Trump oli maksanut Danielsille 130 000 dollaria ennen 2016 presidentinvaaleja, kun tämä oli pyrkinyt julkaisemaan suhteensa Trumpiin.

Danielsin mukaan he olivat seksisuhteessa vain muutamia kuukausia sen jälkeen, kun Trumpin kolmas vaimo, Melania, oli saanut pariskunnan pojan, Barronin.

Maksimirangaistus näistä rikoksista on neljä vuotta vankeutta.

Syyttäjien mukaan Trump syyllistyi veropetokseen, koska maksut oli kuvattu oikeudellisiksi kuluiksi.

– Minun mielestäni Trumpin rikokset minua vastaan eivät ole vankilatuomion väärtejä, Daniels kertoi Talk TV:n Piers Morgan Uncensored -ohjelmassa eilen Suomen aikaa. 

Kyseinen haastattelu oli ensimmäinen, jonka Daniels antoi kuulemisten jälkeen. Haastattelusta ovat uutisoineet muun muassa Reuters ja Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Trumpia vastaan nostettiin tiistaina 34 rikossyytettä New Yorkissa. Syytteet liittyvät kolmeen presidentinvaaleja edeltäneeseen tapaukseen. Hän kiisti syyllistyneensä mihinkään niistä.

"Kuningas on syrjäytetty"

Daniels kertoi Piers Morgan Uncensored -ohjelmassa, että hänen mielestään Trump ei ansainnut joutua telkien taakse siitä, mitä hän teki tätä kohtaan. Mutta jos Trump todetaan syylliseksi muihin rikoksiin, joista häntä syytetään, "hänet pitäisi vangita, jotta muut eivät luule pääsevänsä pälkähästä”, Daniels lisäsi.

Kun Danielsilta kysyttiin, aikooko hän todistaa tulevassa oikeudenkäynnissä, hän sanoi "ehdottomasti".

– Se on pelottavaa, mutta odotan sitä innokkaasti. Minulla ei ole mitään salattavaa. Olen ainoa, joka on puhunut totta, Daniels totesi haastattelussa.

Hän kertoi, että kun hän näki Trumpin astelevan oikeussaliin, hänen tunteensa olivat ristiriitaiset. Päällimmäisenä tunteena oli hänen mukaansa kuitenkin suru.

– Kuningas oli syrjäytetty. Hänen oli oltava jonkun muun, tuomarin, alaisuudessa. Hän ei ollut enää koskematon.

Trump kiistää koko suhteen

Trump väittää, että hänellä ei ole koskaan ollut seksisuhteita Danielsin kanssa. Hänen mukaansa maksu tehtiin hänen perheensä suojelemiseksi vääriltä syytöksiltä, ei vaalien horjuttamiseksi.

Manhattanin piirisyyttäjän Alvin Braggin mukaan Danielsille suoritetun maksun salaaminen oli äänestäjien huijaamista ja negatiivisten uutisten peittelyä vaalien alla.

Oikeusasiantuntijat ovat kertoneet BBC:lle pitävänsä epätodennäköisenä sitä, että Trump joutuisi vankilaan, jos hänet tuomitaan.

Rikosoikeudenkäynti voi kuitenkin häiritä Trumpin uutta presidentinvaalikampanjaa ja pääsyä republikaanien ehdokkaaksi. 76-vuotias Trump on ilmoittanut lähtevänsä ehdolle Yhdysvaltain vuoden 2024 presidentinvaaleihin.

Trumpin republikaanikannattajien mukaan oikeudenkäynti on poliittisesti motivoitunut. 

Tuomari päättää vetoomuksesta joulukuussa

Trump on Yhdysvaltain historian ensimmäinen presidentti, jota vastaan on nostettu rikossyytteitä.

Oikeusprosessista on ennakoitu pitkää. On myös mahdollista, että Trumpin asianajajat saavat kaadetuksi jutun ennen varsinaista oikeudenkäyntiä.

Tiistaina Trumpin asianajajille annettiin vetoomuksien takarajaksi 8. elokuuta ja syyttäjälle 19. syyskuuta. Tuomari tekee päätöksensä vetoomuksista 4. joulukuuta.

Lue myös:

    Uusimmat