STM lähetti ohjauskirjeen alueille: Näillä keinoilla tartuntojen leviämistä halutaan rajoittaa

Ministeri Kiuru: Testaus- ja jäljitysstrategia päivitetään kiireellisesti 3:07
Näin ministeri Kiuru kommentoi kotimaan tautitilannetta hallituksen neuvotteluiden päätteeksi Säätytalolla

Ministeriön mukaan alueelliset päätökset on tehtävä niin, että ne kohdistuvat ensisijaisesti aikuisiin ja vaikuttavat mahdollisimman vähän haitallisesti lapsiin. 

Sosiaali- ja terveysministeriö on lähettänyt tänään ohjauskirjeen aluehallintovirastoille heikentyneen epidemiatilanteen takia. Hallitus kokoontui neuvottelemaan koronatilanteesta tiistaina Säätytalolle. 

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun (sd.) mukaan hallituksen näkemys on, että useilla alueilla tarvitaan uusia rajoituksia ja lisätoimia. Siksi hallitus katsoo, että alueilla ja paikallisissa tilanteissa on syytä ryhtyä kohdennettuihin tehostettuihin toimenpiteisiin tartuntojen leviämisen estämiseksi.

STM:n lähettämään ohjauskirjeeseen on kirjattu seuraavat suositellut toimenpiteet:

– Epidemian leviämisalueilla kiristetään maskisuositusta sekä otetaan käyttöön etätyösuositus ja korkean riskin tilaisuuksien rajoitukset. 

– Leviämisalueet ottavat käyttöön tarvittavia rajoituksia myös kohtalaisen riskin tilaisuuksissa, tiloissa ja toiminnoissa.

Kohtalaisen riskin tilanteita ovat esimerkiksi ulkona järjestettävät massakonsertit ja urheilutapahtumat, joissa ei ole määriteltyjä istumapaikkoja, messut, yli kymmenen ihmisen kuorot sekä joukkueurheilu ja ryhmäliikunta sisätiloissa.

Tilaisuuksia ja tiloja koskevista rajoituksista voisi vapautua koronapassilla. 

Ministeriön suositukset eivät ole oikeudellisesti sitovia, vaan viranomaiset päättävät asiasta itsenäisesti. STM:n mukaan päätökset on tehtävä niin, että ne kohdistuvat ensisijaisesti aikuisiin ja vaikuttavat mahdollisimman vähän haitallisesti lapsiin. 

Lue myös:

    Uusimmat