Stewart: Mestaruus ratkaistava reilulla pelillä

Entinen F1-mestari Jackie Stewart varoittaa Ferrari-tallia käyttämästä likaisia temppuja viikon kuluttua ajettavassa Brasilian osakilpailussa.

Renault’n Fernando Alonso johtaa mestaruuskamppailua kymmenellä pisteellä, kun kaudesta on ajamatta enää yksi osakilpailu. Ferrarin Michael Schumacher voi yltää mestaruuteen vain voittamalla Brasiliassa, mutta samalla Alonson on myös jäätävä ilman pisteitä. Alonsolle riittää yksikin piste toisen maailmanmestaruutensa varmistamiseen.

Kolminkertainen F1-mestari Jackie Stewart toivoo São Paulossa Interlagosin radalla nähtävän tulevana viikonloppuna reilua peliä.

- Toivottavasti Ferrari ei yritä mitään temppuja. Formula ykköset eivät kaipaa sellaista, että Felipe Massaa käytettäisiin vaikuttamaan taistelun lopputulokseen. Se olisi lajille huippujännittävän kauden jälkeen tuhoisaa. En väitä Ferrarin tekevän mitään sellaista, mutta me kaikki tiedämme moista tapahtuneen ennenkin formula ykkösissä. Olen myös varma siitä, että sellaista tapahtuu vielä uudestaan, ennusti Stewart.

Stewart pelkää ratkaisun tapahtuvan jo kilpailun startin yhteydessä.

- Radan ensimmäinen mutka ja ensimmäinen kierros ovat Alonsolle kaikkein suurin riski. Siellä voi tapahtua mitä tahansa. Erityisesti São Paulossa on sattunut runsaasti sellaisia tapauksia, muistutti Stewart.

Stewart nimeää Alonson mestarisuosikikseen. Hänen mielestään espanjalainen on ansainnut toisen tittelinsä.

- Fernando ansaitsee mestaruuden. Hän on taistellut läpi kauden ja tehnyt hyvää työtä. Olen aina ollut vaikuttunut hänen taidoistaan. Formula ykkösten kannalta taas paras tulos olisi Michaelin voitto ja Alonson kakkossija. Se tyydyttäisi varmasti kaikkia. Michael jättäisi lajin taakseen voittajana ja Alonso olisi maailmanmestari, kertoi Stewart The Sun –lehdelle.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat