Sato ja Räikkönen vahvimmat tallien sisäisessä aika-ajovertailussa

Super Aguri -tallin japanilainen Takuma Sato ja McLarenin suomalainen Kimi Räikkönen olivat F1-kauden 2006 vakuuttavimmat kuljettajat vertailtaessa tallien sisäistä menestystä kauden 18 aika-ajossa.

Lauantaina Brasiliassa ajettiin F1-kauden 18:s ja samalla viimeinen aika-ajo. Sato varmisti lauantaina kauden 16. voittonsa tallikaveristaan aika-ajoissa. Kauden aikana Saton kanssa Super Agurilla ovat kilpailleet Yuji Ide, Franck Montagny sekä tuoreimpana Sakon Yamamoto. Montagny ja Yamamoto onnistuivat kertaalleen aika-ajoissa paremmin kuin Sato, Ide ei kertaakaan.

Räikkösen menestys aika-ajoissa oli myös huomattavan ylivoimainen. Hän peittosi kauden aikana tallikavereinaan olleet Juan Pablo Montoyan sekä Pedro de la Rosan yhteensä erin 15-3. De la Rosa ei ollut kertaakaan kauden aikana Räikköstä parempi aika-ajossa.

Aika-ajomenestyksen mukaan kauden tasaisimmat tallikaverukset löytyvät Honda-tallista, sillä Rubens Barrichello ja Jenson Button olivat kummatkin yhdeksän kertaa toisiaan parempia. Nico Rosberg onnistui tulokasvuotenaan päihittämään kuudesti Williams-tallikaverinsa Mark Webberin.

Vertailussa ei ole otettu huomioon kuljettajille esim. moottorinvaihdosta langetettuja lähtöruutua heikentäneitä rangaistuksia - paitsi Michael Schumacherin hylkäys Monacon aika-ajossa ja Fernando Alonson sekä Michael Schumacherin Unkarissa saamat 2 sekunnin aikarangaistukset on huomioitu, koska ne vaikuttivat ratkaisevasti kyseisten aika-ajojen tuloksiin. Mestaruuskamppailua käyvät Schumi ja Alonso olivat molemmat kauden aikana 13 kertaa tallikavereitaan parempia aika-ajoissa.

F1-tallien sisäinen aika-ajovertailu kaudella 2006:

Renault
Alonso - Fisichella 13-5

McLaren
Räikkönen - Montoya 7-3
Räikkönen - De la Rosa 8-0

Ferrari
M.Schumacher - Massa 13-5

Toyota
R.Schumacher - Trulli 11-7

Williams
Webber - Rosberg 12-6

Honda
Barrichello - Button 9-9

Red Bull Racing
Coulthard - Klien 9-6
Coulthard - Doornbos 1-2

BMW-Sauber
Heidfeld - Villeneuve 5-7
Heidfeld - Kubica 5-1

Spyker MF1
Monteiro - Albers 5-13

Toro Rosso
Liuzzi - Speed 12-6

Super Aguri
Sato - Ide 4-0
Sato - Montagny 6-1
Sato - Yamamoto 6-1

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat