Bahrain jatkaa F1-isäntänä

Bahrain on jatkanut sopimustaan F1-kisan isännöimisestä. Sopimuksen tarkkaa kestoa ei kerrottu, mutta sen sanottiin jatkuvan pitkälle ensi vuosikymmenelle.

Bahrainin aiempi sopimus F1-kisan isännöimisestä olisi päättynyt vuoteen 2008. Bahrain isännöi ensimmäistä F1-kisaansa vuonna 2004.

- Oli todella miellyttävää tuota formula ykköset Bahrainin kuningaskuntaan. Voin nyt tyytyväisenä vahvistaa, että tämä yhteistyömme jatkuu tulevaisuudessa. Siitä on vain kolme vuotta, kun formula ykkösiä - ja moottoriurheilua ylipäätään - ei tällä alueella järjestetty. Bahrain ei ole rakentanut ainoastaan yhtä maailman parhaista radoista ja saanut ansaittuja kehuja Grand Prix -kisastaan, vaan se on myös rakentanut perusteet formula ykkösiin kohdistuvalle mielenkiinnolle ja sijoituksille Lähi-idässä, F1-kalenterista päättävä Bernie Ecclestone kiitteli.

F1-kisa on osoittautunut Bahrainille hyväksi bisnekseksi, sillä viimevuotinen osakilpailu tuotti kisajärjestäjien mukaan Bahrainille 394 miljoonaa dollaria. F1-radan rakentaminen maksoi 150 miljoonaa dollaria.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat