Sterilisaatiota ei koskaan tehtykään – pariskunta sai lapsen ja haastoi sairaalan oikeuteen: "En halunnut olla raskaana"

Jim ja Jen päätyivät Jenin sterilisaatioon vuonna 2011. Uusi lapsi syntyi tästä huolimatta. Pariskunta onkin haastanut sairaalan ja lääkärit oikeuteen.

Kanadalaispariskunta haastaa sairaalan oikeuteen, koska sai vauvan, jota ei halunnut. Pari vaatii 800 000 Kanadan dollaria hyvityksenä siitä, että lapsi syntyi sterilisaatiosta huolimatta, kertoo CTV

"Ei ole kyse siitä, ettemme rakastaisi häntä"

Yllätystyttären vanhemmat Jim ja Jen eivät halua kertoa sukunimiään julkisuuteen.

– Ei ole kyse siitä, ettemme rakastaisi häntä, että emme olisi onnellisia tai ettei hän olisi tärkeä osa perhettämme. Hän on tätä kaikkea ja enemmän, mutta se ei silti muuta sitä tosiasiaa, että lapsen kasvattamiseen liittyy käytännön kuluja, Jen kommentoi.

Jim ja Jen päätyivät Jenin sterilisaatioon vuonna 2011, koska he kokivat perheen lapsiluvun olevan täynnä. Parilla on yksi lapsi, ja Jen odotti päätöksentekohetkellä kaksosia.

1:51
Miksi lapsettomia pelotellaan katumuksella? Moni on myös kuullut kysymyksen "kadutko, ettet hankkinut lapsia".

"En voinut kuvitella, että tulisin raskaaksi uudelleen"

Jenille piti tehdä sterilointioperaatio samalla kertaa heti keisarileikkauksen jälkeen. Sitä ei kuitenkaan koskaan tehty.

Jen tajusi asian vasta kuukausia myöhemmin, mutta liian myöhään: hän oli jo raskaana.

– Olin tyrmistynyt. Kaksoset olivat kymmenen kuukautta vanhoja. Olin sen kaiken keskellä. En voinut kuvitella, että tulisin raskaaksi uudelleen. En voinut kuvitella, että saisin uuden vastasyntyneen vauvan. En halunnut olla raskaana, Jen kuvaa.

Pari päätyi aborttiin, mutta muutti mielensä viime hetkellä. He saivat neljännen tyttären keväällä 2013.

Tapaus oikeuteen keväällä 2020

Jim ja Jen valittivat tapahtuneesta ja haastoivat lisäksi lääkärinsä ja sairaalan oikeuteen. Sairaala on tutkinut väitteet ja kieltää lausunnossaan lääkäreiden virheen tai huolimattomuuden. Sairaalan lääkäreiden asianajajien mukaan Jim ja Jen "eivät ole kärsineet vahinkoa".

Tapaus etenee oikeuteen vasta keväällä 2020.

– Jos mies saattaisi naisen raskaaksi, hänen pitäisi maksaa elatusapua, eikö? Tämä on vähän sama asia, Jim kuvailee.

Usein vanhemmat jäävät vaille korvauksia

Jim ja Jen kertovat päätyneensä oikeusjuttuun osittain siksi, että voisivat auttaa muita saman kokeneita. Samanlaisia tapauksia on nähty oikeudessa ennenkin, mutta usein vanhemmat jäävät vaille korvauksia.

Kriitikoiden mukaan tämä kertoo vanhanaikaisesta mielikuvasta, jossa lapsi on vain "siunaus" eikä esimerkiksi lapsen aiheuttamia taloudellisia vaikutuksia huomioida.

Jim ja Jen eivät ole kertoneet lapselleen tarinaa tämän "synnystä", mutta aikovat jonain päivänä tehdä niin. He haluavat kuitenkin odottaa, että lapsi ikänsä puolesta ymmärtää tilanteen täysin.

Lähde: CTVNews.ca

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja