Stefan Lindfors: Muutan pian pois Suomesta

Ahvenanmaalla syntynyt muotoilija Stefan Lindfors pitää Maarianhaminaa kotikaupunkinaan. Mies asuu nykyään Helsingissä, mutta hän viettää paljon aikaa synnyinseuduillaan. Vaikka Ahvenanmaalla on mukava käydä, Lindfors ei voisi kuvitella muuttavansa Maarianhaminaan. Helsinkikin on miehelle liian pieni paikka.

Pian Stefan Lindforsin syntymän jälkeen hänen perheensä muutti Maarianhaminasta Turkuun. Ahvenanmaasta muodostui kuitenkin tärkeä paikka Lindforsille, sillä hän vietti siellä kaiken vapaa-aikansa lapsuudessaan sekä teini-iässä.

– Ahvenanmaa on minulle läheinen ja rakas. Vietin siellä kaikki kesät, talvilomat, joulut ja viikonloput.

Vaikka osa Lindforsin suvusta on lähtenyt maailmalle, osa elää edelleen Ahvenanmaalla. Esimerkiksi Lindforsin isän 95-vuotias äiti asuu omassa kodissaan Maarianhaminassa. Lindforsia itseään Ahvenanmaalla asuminen ei kuitenkaan houkuta.

– En ole koskaan ollut kiinnostunut asumaan pienessä yhteisössä, Helsinkikin on aivan liian pieni paikka. Tulin takaisin Suomeen Jenkeistä kahdeksan vuotta sitten, mutta lähden varmaan pian takaisin Yhdysvaltoihin tai Lontooseen. Kahdeksan vuotta Helsingissä riittää.

"Ahvenanmaalla satoja lempipaikkoja"

Kun Lindforsilta kysyy hänen lempipaikkaansa Ahvenanmaalla, mieheltä ei saa simppeliä vastausta. Koko Ahvenanmaan saaristo on Lindforsin mukaan niin absoluuttisen ainutlaatuinen, ettei sieltä voi nimetä lempipaikkaa.

– Jos lähtee veneellä liikkumaan 6 000 saaren alueelle, mikä tahansa paikka on mahtava. Oikeastaan lempipaikkani on vene, jolla voi liikkua missä vaan, Lindfors hehkuttaa.

Siksi mies suositteleekin, että Ahvenanmaalla matkaava yrittäisi saada käyttöönsä yksityisveneen, jotta saaristoon pääsisi tutustumaan kunnolla. Lindfors aikoo matkata Maarianhaminaan seuraavan kerran jo torstaina, kun hän osallistuu näyttelyn avajaisiin, jossa on esillä hänen veistoksensa.

– Hyppään Kustavin päässä veneeseen ja ajelen tunnin verran Maarianhaminaan.

Lue myös:

    Uusimmat