Mainos

SS: Liettualaismies salakuljetti Suomeen 659 kilon hasislastin – rekka tuomittiin nyt menetettäväksi valtiolle

0:40
Katso videolta Tullin esitutkintamateriaalin kuvia siitä, kuinka valtava huume-erä oli kätketty. Tullin tutkijat löysivät piilon takaa seinällisen hasista.

Hovioikeus on määrännyt huumeiden salakuljetuksesta narahtaneen liettualaismiehen rekan valtiolle rikoksentekovälineenä, kertoo Savon Sanomat. Tapaus on Suomessa ensimmäinen, jossa tuomioistuin hyväksyi tullin ja syyttäjän esityksen määrätä koko rekka valtiolle törkeän huumausainerikoksen takia.

Liettualaismies jäi kiinni loppuvuonna 2017 tuotuaan Suomeen 659 kilon hasislastin. Sen arvo katukaupassa olisi ollut noin 13 miljoonaa euroa. Kyseessä oli Suomen kaikkien aikojen suurin yksittäinen hasistakavarikko. Tullin epäilyn mukaan lasti oli tarkoitus viedä Venäjälle.

Mies oli tuonut huumeet Espanjasta perävaunun etuseinään rakennetussa kätkötilassa, joka löytyi Suomessa tullin huumekoiran avulla. Aineiden oli tarkoitus jatkaa matkaa Venäjälle.

Käräjäoikeus tuomitsi miehen törkeästä huumausainerikoksesta kahdeksaksi vuodeksi vankeuteen. Hovioikeus piti rangaistuksen voimassa ja tuomitsi huumeet ja rekan valtiolle.

Tulli on jo parin vuoden ajan hakenut huumeiden salakuljettajien autoja menetettäväksi valtiolle. Aiemmissa tapauksissa takavarikoidut ajoneuvot ovat olleet henkilö- tai kuorma-autoja.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja