Mainos

SRV uskoo Fennovoima-sijoituksen auttavan Venäjän markkinoilla

Kaksi rullaportaiston ruhoa makaa harmaalla betonilla. Pian ne pitäisi kuitenkin asetella paikoilleen, sillä syyskuussa täällä juhlitaan harjannostajaisia. Suomalaisen rakennusyhtiö SRV:n suururakka Okhta Mall valmistuu kovaa vauhtia.

Uuden kauppakeskuksen on määrä aueta vuoden kuluttua elokuussa. Silloin nähdään, mihin suuntaan kauppa rullaa ruplan mukana. Vielä on aikaista sanoa: pelkästään elokuun aikana valuutta on devalvoitunut noin kolmanneksen.

Rakennusvaiheessa heikko rupla on hyödyttänyt SRV:tä, jonka kiinteät kustannukset ovat ruplahinnoissa, mutta vähittäiskaupan lasku vaikuttaa tilojen vuokrahintoihin.

– Tällä hetkellä noin 40 prosenttia tiloista on vuokrattu esisopimuksin. Toki tämä turbulenttinen tilanne on vaikuttanut siihen, että olemme joutuneet etsimään molempia osapuolia tyydyttäviä ratkaisuja, kertoo SRV:n Venäjän maajohtaja Jussi Kuutsa.

Kuutsa muistuttaa, että toinen SRV:n Pietariin rakentama ostoskeskus Pearl Plaza vetää noin kahdeksan miljoonaa asiakasta vuodessa, ja vapaisiin liiketiloihin on jonotuslista. Kun kilpailijat vaikeina aikoina harvenevat, SRV tavoittelee uusia osuuksia.

Kuutsan mukaan myös Fennovoima-sijoituksesta on siinä etua.

– Se on täällä rekisteröity positiivisesti julkisuudessa. Uskon, että sitä kautta sidosryhmämme ja tunnettavuutemme Venäjällä laajenee, jolla on tietysti positiivisia seurauksia.

Kokkila: Fennovoima ei politiikkaa

SRV lähti mukaan Fennovoimaan 1,8 prosentin osuudella vasta elokuun alussa. Yhtiön pääomistaja, Venäjän kaupan konkarin Ilpo Kokkilan mukaan Fennovoima-sijoitus ei ollut yhtiölle poliittista taktikointia, vaan taloudellinen kysymys. Yhtiö toimii hankkeessa rakentamisen projektinjohtajana.

– Loppuvaiheessa tarjoutui tällainen mahdollisuus. Tietysti sillä oli merkitystä, että sitoudumme myös osakkeenomistajana, Kokkila sanoo.

Silti hän uskoo, että projektilla voi olla myönteisiä seurauksia myös rajan toisella puolen. Siellä suhteet merkitsevät.

Venäjällä aiotaan jatkaa samaan tahtiin. Kokkilan mukaan nyt vaaditaan kärsivällisyyttä, sillä uutta kiihkeää kasvukautta ei ole näköpiirissä.

– Tämä maailma on sellainen, että jotkut ihmiset ja jotkut yhtiöt pärjäävät myös vaikeissa olosuhteissa. Yritämme tietysti kuulua niihin pärjääviin.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.