SPR:n katastrofiyksikkö aloittaa Pakistanissa

Ihmiset kärsivät tulvavesien aiheuttamista silmä- ja ihosairauksista. Kulkutauteja ei vielä ole alueella puhjennut, mutta vaara on olemassa.

Suomen Punaisen Ristin terveydenhuollon katastrofiyksikkö aloittaa tänään Pakistanissa työnsä tulvauhrien auttamiseksi.

SPR:n toiminta-alueen 35 000 asukasta tarvitsevat pääasiassa perusterveydenhoitoa. Myös kulkutautien vaara on olemassa.

Eteläisen Pakistanin rankkasateet ja tulvat ovat vaatineet noin 300 kuolonuhria. 400 000 ihmistä on vailla kotia.

Ryhmä aloittaa työnsä Sindin maakunnassa

Ryhmä aloittaa työnsä tänään Sindin maakunnassa Larkanan kaupungin lähistöllä. Paikalla on kuusi avustustyöntekijää, loput kuusi saapuvat alkuviikon aikana.

- Arvioimme tilanteen, ja aloitamme avustamisen kahdella liikkuvalla klinikalla. Koska alue on laaja, ja tieverkosto kärsi tulvista pahasti, liikkuvat klinikat ovat paras keino varmistaa avun meno perille, tiedottaja Andreas von Weissenberg kertoo.

Ryhmään kuuluu lääkäreitä, sairaanhoitajia ja teknikoita. Se toimii vaikeissa olosuhteissa. Tulvat eivät ole asettuneet vielä, ja alkavalle viikolle on ennustettu sateita. Päivälämpötila voi nousta 50:een asteeseen.

- Eniten apua tarvitsevien luo on useimmiten vaikeinta päästä, von Weissenberg sanoo. Ihmiset kärsivät tulvavesien aiheuttamista silmä- ja ihosairauksista. Kulkutauteja ei vielä ole alueella puhjennut, mutta vaara on olemassa. Maaseudulla lojuu mätäneviä eläinten raatoja.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat