Sponsorin tyly temppu päätti Emma Kimiläisen kauden kuin seinään – tulevaisuus vaakalaudalla: "Kukaan ei ymmärrä"

Emma Kimiläinen avaa salailuaan suhteesta Sami Hyypiään 2:29
Katso, miten Emma Kimiläinen avasi suhdettaan Sami Hyypiään MTV Vieras -ohjelmassa.

Formuloiden W Series ilmoitti yllättäen maanantaina, että kauden kolme viimeistä kisaa perutaan ja kausi jää kesken. Sarjan suomalaistähti Emma Kimiläinen kertoo, että sponsorin vetäytyminen sarjan tukijoista yllätti kaikki.

Singaporen osakilpailu jäi Formuloiden W Seriesin kauden viimeiseksi kisaksi. Jo Singaporessa kuljettajille oli kerrottu, että rahoitus loppukaudeksi on vaakalaudalla, joten lopullinen ilmoitus  jäljellä olevien kisojen perumisesta ei tullut täytenä yllätyksenä.

– Meille kerrottiin tosi avoimesti, mikä tilanne on. Oli tosi pitkälle viety investointi, joka yhtäkkiä katosi. Rahoja ei yksinkertaisesti näkynytkään, vaikka olisi pitänyt, Kimiläinen kertoo MTV Urheilulle.

– Kyseessä oli tosi iso ja pidemmän ajan sopimus. Harmi, että näin pääsi käymään, eikä kukaan ymmärrä, että miksi näin kävi.

Kausi ei ole sujunut Kimiläisen toiveiden mukaan. Suomalainen jäi W Series -sarjan pisteissä sijalle kahdeksan.

– Urheilun näkökulmasta ottaa päähän. Alkukausi on ollut tosi vuoristorataa. Se on mennyt huonosti, ja toiveet olivat loppukaudelle isot. Siinä mielessä harmittaa totta kai, ettei päästy ajamaan kautta loppuun.

Tulevaisuus vaakalaudalla

Sponsorin poisjäänniin myötä jopa W Seriesin tulevaisuus on vaakalaudalla, sillä varmuutta rahoituksesta ei ole. Kimiläisen mukaan asiat kuitenkin vaikuttavat ensi kautta ajatellen hyvältä.

– Meille on oltu todella avoimia koko ajan, ja mitä meille on kerrottu, olen todella luottavainen, että ensi kausi ja sitä seuraavat kaudet tulevat jatkumaan.

Kimiläisen mukaan yllättävä rahoituksen poisvetäminen ei ole mikään uusi asia.

– On aina huijareita, ja investoinnit yhtäkkiä katoavat. Joka kerta syksyllä ollaan siinä tilanteessa rahoitusten suhteen, että mikään ei ole varmaa.

– Tämä ei sinänsä ole mitään uutta. Nyt vaan eteenpäin. Nyt pitää sisuuntua. Kun seinät tulevat eteen, pitää löytää tapa mennä yli, ali sivulta tai läpi, Kimiläinen toteaa päättäväisen iloisesti.

Kimiläisella on sopimus ensi kaudesta, kunhan sarjan rahoitus vain saadaan kuntoon.

"Isoa nostetta"

Vaikka loppukauden kisojen rahoitus vedettiinkin jalkojen alta, on tilanne W Seriesin ympärillä suhteellisen valoisa.

– Tuli paljon yhteydenottoja ja tahoja, jotka halusi pelastaa W Seriesin. Mutta, että tämäntyyppinen diili saataisiin aikaiseksi viikossa, niin se on hankala paikka, Kimiläinen kertoo.

Kimiläinen kokee, että arvostus naisten urheilua kohtaan on kasvusuunnassa, vaikka tekemistä vielä riittää.

– Vaikeaa on, ylipäätään naisten urheilu on alirahoitettua.

– Tällä hetkellä on ottamassa isoa nostetta. Jalkapallo on yksi esimerkki siitä, että hommat alkavat tapahtua, ja karrikoidusti sanoen naiset voivat ammatikseen urheilla muussakin kuin tenniksessä.

W Seriesin voitti tällä kaudella ylivoimaisesti Ison-Britannian Jamie Chadwick.

Lue myös:

    Uusimmat