Sovittelut eivät tuoneet tänään ratkaisua työriitoihin – kaupan alan lakot uhkaavat torstaina

Teknologiateollisuuteen syntyi tärkeä palkkaratkaisu 1:55
Katso myös: Teknologiateollisuuteen syntyi sunnuntaina tärkeä palkkaratkaisu

Kaupan alan työriidan sovittelussa ei ole päästy tänään maanantaina ratkaisuun, kertoo valtakunnansovittelija Twitterissä. Sovittelu Palvelualojen ammattiliitto PAMin ja Kaupan liiton välillä jatkuu tiistaina kello 13.

Työriidan ratkeamisella on kiire, koska ensimmäiset kaupan alan lakot häämöttävät jo torstaina.

PAMin jättämä lakkovaroitus ajalle 9.–11. helmikuuta koskee muun muassa useita hypermarketteja. Vielä suurempi markettilakko olisi toteutumassa 16.–18. helmikuuta, jolloin lakon piirissä olisivat muun muassa kaikki Suomen K-Citymarketit, Prismat ja Lidlit.

Myöskään satamien työriitaan ei löytynyt ratkaisua tämän päivän sovittelussa. Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT:n puheenjohtaja Ismo Kokko kertoi Twitterissä, että asiat eivät tänään edistyneet. Sovittelu AKT:n ja Satamaoperaattorien välillä jatkuu torstaina.

AKT:n satamien ahtaustyötä koskeva lakko alkaa 15. helmikuuta, jos ratkaisua ei löydy ennen sitä. Lakko olisi voimassa toistaiseksi.

AKT:lla on meneillään sovittelut myös kuorma-autoalaa, säiliöauto- ja öljytuotealaa ja terminaalitoiminta-alaa koskevissa työriidoissa. Niissä on määrä aloittaa 15. helmikuuta viikon mittaiset lakot.

Pron lakko yhden sovittelupäivän päässä

Ratkaisua ei syntynyt maanantaina myöskään Ammattiliitto Pron ja Teknologiateollisuuden työnantajien työriidoissa, jotka koskevat teknologiateollisuuden ja suunnittelu- ja konsulttialan toimihenkilöitä.

– Yritystä oli, mutta painot eivät vielä tänään nousseet, sovittelija Jukka Ahtela tviittasi.

Sovittelua jatketaan huomenna tiistaina. Ratkaisun olisi tuolloin synnyttävä, jotta Pron keskiviikkona alkavaksi ilmoittama kolmipäiväinen lakko ei toteutuisi. Pro toteutti jo viime viikolla kolmipäiväisen lakon teknologiateollisuudessa ja suunnittelu- ja konsulttialalla.

Eilen sunnuntaina syntyi sopu Suomen tärkeimpänä pidetyssä työriidassa Teollisuusliiton ja Teknologiateollisuuden työnantajien välillä, minkä toivottiin silottavan tietä ratkaisuihin myös muilla aloilla.

Lue myös:

    Uusimmat