Mainos

Sovintoesitys jätettiin! Postin kiista voi ratketa keskiviikkona – "Tästä voisi sopu syntyä"

4:20
Katso videolta kommentit valtakunnansovittelijan toimistolta.

Valtakunnansovittelijan toimistosta poistuneet Postin työkiistan osapuolet kertoivat tiistai-iltana, että sopu näyttäisi olevan vihdoin syntymässä. Valtakunnansovittelija Vuokko Piekkalan mukaan sovintoesitys on jätetty ja siihen odotetaan ratkaisua keskiviikkoaamuna kello 10.

Uusi sovintoesitys käy tiistai-illan ja keskiviikkoaamun aikana hallintokierroksella, minkä jälkeen se voidaan mahdollisesti hyväksyä. 

– Tämä on syntynyt sellaisessa yhteisymmärryksessä, niin itse näen kyllä, että tästä voisi sopu syntyä, toteaa PAU:n Heidi Nieminen

Myös työnantajaosapuoli näyttää olevan tyytyväinen uuteen sovintoesitykseen, jossa ratkottiin erityisesti yhtä kiperää kysymystä.

– Jossain määrin jouduimme muokkaamaan sovintoesitystä siitä, millainen se oli edellisen kerran ollut. Alustavasti meillä on ollut yhteisymmärrys kiistanalaisesta kohdasta, toteaa Paltan toimitusjohtaja Tuomas Aarto.

Kumpikaan osapuolista ei ole kertonut, mistä kiistanalaisessa sovintoesityksen kohdassa on ollut kyse. Pakettilajittelijoiden kohtalo on kuitenkin kuulemma ratkaistu.

– Olen iloinen siitä, että viime päivien ponnistelujen jälkeen saimme ratkaisuehdotuksen neuvoteltua myös 700 pakettilajittelijan osalta. Työehtosopimuksesta saatiin myös sovintoesitys ja se vastaa sitä käsitystä, mikä neuvottelijoilla molemmin puolin on ollut tilanteesta, toteaa Aarto. 

Valtakunnnasovittelija Piekkala itse kommentoi lyhyesti, että muutos edelliseen ehdotukseen ei ollut suuri.

PAUn Niemisen mukaan ratkaisun mahdollisesti syntyessä keskiviikkoaamuna, voidaan Postin lakko ja siihen liittyvät tukilakot lopettaa nopeallakin tahdilla. 

Uusin sovintoehdotus on Postin työkiistan kolmas. Edellinen sovintoehdotus jätettiin sunnuntaina.


6:24
Katso Kymmenen uutisten raportti Postin lakon sovintoesityksestä.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja