Mainos

Sotilaslennonjohtajia ei luovuteta siviilipuolelle

Sotilaslennonjohtajia ei luovuteta lennonjohtajien lakon takia siviilipuolen tehtäviin. Ilmavoimien esikunnan mukaan sotilaslennonjohtajia tarvitaan turvaamaan ilmavoimien oma lentotoiminta.

-Emme kykene irrottamaan lennonjohtajiamme siviilitehtäviin, emmekä edes halua sitä, sanoo Ilmavoimien esikuntapäällikkö, eversti Pekka Tuunanen Aamulehdessä ja Turun Sanomissa.

Tuunanen vahvistaa, että ilmavoimat on keskustellut Finnairin ja Ilmailulaitoksen kanssa mahdollisuudesta siirtää ilmavoimien lennonjohtajia siviilipuolelle. Ilmavoimilla on parikymmentä lennonjohtajaa. Lakossa olevia siviililennonjohtajia on 250.

Tuunasen mukaan myöskään ilmavoimien taistelujohtajia ei voida käyttää siviililennonjohdossa, koska heiltä puuttuu tarvittava pätevyys.

Sovittelu jatkuu aamupäivällä

Lennonjohtajalakon sovittelu jatkuu tänään klo 11. Eilisissä neuvotteluissa ei mainittavasti edetty, mutta saatiin sovittua, että ambulanssi- ja pelastuspalvelulennot onnistuvat nyt kaikille suuremmille kentille. Näin saadaan mm. elinsiirtolennot turvattua.

Helsinki-Vantaan lentoaseman taukopäivä siirretään lauantailta ensi viikon tiistaille. Lauantaita ei pidetä lepopäivänä, että hiihtolomalle lähtijät pääsisivät matkoilleen. Taukopäivänä tiistaina tilauslennot ja mannertenväliset kaukolennot kulkevat Tampere-Pirkkalasta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.