Mainos

Sotien aikaisia telamiinoja raivattu Ilomantsissa – alueella edelleen räjähtämättömiä ammuksia ja kranaatteja

Puolustusvoimat on raivannut lokakuun aikana useita sotien aikaisia räjähteitä Ilomantsissa. Poliisin mukaan Ilomantsissa ja Lieksassa on edelleen vaarallisia ammuksia ja kranaatteja.

Kainuun Prikaatin raivaajat ovat räjäyttäneet 14 jatkosodanaikaista telamiinaa Taivallammen alueella Möhköntien varressa. Aiemmin lokakuussa Taivallammella on raivattu kaksi telamiinaa, varsikäsikranaatti ja kranaatin sytytin sekä Oinassalmella panssarintorjuntatykin kranaatti.

Räjähteet olivat löytyneet siviilihenkilöiden ilmoitusten perusteella. Raivaustyöt toteutettiin poliisin, rajavartioston ja puolustusvoimien yhteistyönä.

Poliisi varoittaa, että Ilomantsin ja Lieksan sodanaikaisilla taistelupaikoilla on edelleen runsaasti erittäin vaarallisia ammuksia ja kranaatteja. Esineisiin ei saa koskea, ja löydöksistä on tehtävä ilmoitus hätäkeskukseen. Räjähteitä ei kuitenkaan tule lähteä aktiivisesti etsimään, ja raivaustyöt pyydetään jättämään viranomaisten tehtäväksi.

Poliisi muistuttaa myös, että edes vaarattoman sotaromun kerääminen omaan käyttöön on kiellettyä, sillä kaikki maastosta löytyneet sotilastarvikkeet ovat puolustusvoimien omaisuutta.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.