Sote-valiokunnan Hannakaisa Heikkinen: Valinnanvapaus oli isoin ongelma

Sote-valiokunnan varapuheenjohtaja ja keskustan kansanedustaja Hannakaisa Heikkinen sanoo, että sote-uudistus kaatui eduskunnan heikkoon tukeen.

– Itse valiokunnassa työskennelleenä koen, että olisimme tarvinneet eduskunnalta enemmän tukea, että olisimme voineet viedä uudistusta päämäärätietoisemmin eteenpäin, Heikkinen sanoi eduskunnassa hallituksen kaaduttua.

– Tuo kokonaisuus oli valtavan laaja. Varmasti on ollut sekä valmistelussa vikaa, mutta myös siinä, miten tätä on tässä talossa pystytään johtamaan.

Heikkinen muistuttaa valiokunnan viestittäneen jo viime kesänä, ettei sote-uudistusta tulla tässä aikataulussa saamaan valmiiksi.

Heikkisen mukaan valinnanvapaus oli suurin syy soten jumahtamiseen.

– Valinnanvapaus tässä muodossaan on se isoin ongelma. Matkan varrella oli tarpeita eri tahoilla laajentaa valinnanvapautta niin, että se vei ison osan valiokunnan työnskentelyajasta. Valiokunnassakin olleessa valinnanvapausmallissa näimme ongelmia, Heikkinen toteaa.

Heikkinen toivoo, että sote-uudistuksen tekeminen jatkuu eduskuntavaalien jälkeen keskustan ajaman maakuntamallin pohjalta.

Heikkisen mielestä Sipilä veti oikeat johtopäätökset antaessaan eronpyynnön presidentille.

Sote-valiokunta kokoontui tänään aamulla, mutta kokous keskeytettiin Sipilän eroilmoituksen tultua. 

Lue myös:

    Uusimmat