Mainos

Sotalapsi löysi äitinsä 71 vuoden jälkeen: ”En olisi ikinä uskonut, että pääsen halaamaan häntä”

Italiassa 92-vuotias nainen on päässyt tapaamaan ensimmäistä kertaa 71 vuoteen tyttärensä, josta hän joutui luopumaan heti tämän syntymän jälkeen toisen maailmansodan aikaan.

Italialaisesta Novellaran pikkukylästä kotoisin oleva nainen oli ollut sota-aikaan töissä Saksassa ja tullut tuolloin raskaaksi saksalaiselle sotilaalle. Mies oli omalla tahollaan kuitenkin naimisissa.

Välittömästi vauvan synnyttyä miehen perhe otti lapsen itselleen ja kasvatti Margot Bachmanniksi nimetyn tytön Saksassa. Tytölle kerrottiin hänen biologinen äitinsä olleen italialainen, mutta perhe väitti äidin kuolleen sodassa.

Bachmann päätti kuitenkin yrittää etsiä äitiään sen jälkeen, kun hänen isänsä kuoli viime vuonna.

Bachmann onnistui jäljittämään äitinsä saksalaisjärjestö ITS:n ja Italian Punaisen Ristin avulla - ja yllätyksekseen löysi tämän yhä elossa. Naiset pääsivät tapaamaan viime viikonloppuna.

– Kun ryhdyin etsimään äitiäni tietääkseni hänestä jotain lisää, en olisi ikinä uskonut, että pääsen joku päivä halaamaan häntä, Bachmann kommentoi Il Quotidiano-lehdelle.

– Isäni kielsi minua etsimästä häntä, mutta isäni kuoleman jälkeen ja oman tyttäreni avun ansiosta olen nyt löytänyt hänet.

Tapaamisessa läsnä ollut Italian Punaisen Ristin edustaja Laura Bastianetto kuvaili naisten kohtaamista pieneksi ihmeeksi.

– On harvinaista, että äiti ja tytär löytävät toisensa 71 vuoden jälkeen, tavallisempaa on, että sisarukset löytävät toisensa, koska jäljellä on aika harvoja eloonjääneitä toisesta maailmansodasta.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.