Sosiaaliviraston työntekijä petkutti turvapaikanhakijoilta rahaa

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Helsingin kaupungin sosiaaliviraston työntekijän ehdolliseen vankeuteen.

45-vuotias kurditaustainen mies sai turvapaikanhakijoilta tuhansia euroja rahaa uskottelemalla, että hän voisi vaikuttaa maahanmuuttoviraston päätöksiin.

Tuomio oli kolme kuukautta 15 päivää ehdollista vankeutta kolmesta petoksesta.

Ensimmäiset petokset tapahtuivat jo 2009-2010 ja viimeinen 2014. Mies työskenteli Helsingin kaupungin sosiaaliviraston alaisessa maahanmuuttajien neuvontapisteessä palveluneuvonantajana.

Kurditaustainen mies maksoi 45-vuotiaalle neljällä eri kerralla yhteensä 4000 euroa, kun 45-vuotias mies lupasi poistaa tämän maastakarkoitettavien listalta ja järjestää hänelle pysyvän oleskeluluvan.

Toisessa tapauksessa mies sai kolmella eri kerralla yhteensä vajaa 2000 euroa jälleen lupauksella poistaa maksajan maastakarkoitettavien listalta. Tähän liittyi myös lupaus oleskeluluvan järjestämisestä kolmannelle henkilölle.

Kolmannessa, vuoden 2014 tapauksessa mies sai vajaa 300 euroa lupaamalla järjestää maksajan tyttöystävän Suomeen.

Palveluneuvojalla ei todellisuudessa ollut mahdollisuutta vaikuttaa maahanmuuttoviraston päätöksiin, eikä oikeuden mukaan tarkoitustakaan.

45-vuotias kiisti rikoksen, mutta oikeus piti asianomistajien kertomuksia uskottavampana. Yksi oli myös salaa nauhoittanut puheitaan 45-vuotiaan kanssa. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja