Sorsastus aika kestää vielä vuoden loppuun asti. Sorsaruoista on syksyn aikana tullut kysymyksiä tasaiseen tahtiin. Tässä muutama tärkeitä seikkoja, jotka kannattaa ottaa huomioon linturuokia valmistettaessa.
1. Vesilinnut tulee puhdistaa mahdollisimman pian ampumisen jälkeen. Sisälmyksiä poistettaessa, on muistettava poistaa samalla myös rasvarauhaset peräaukon molemmilta puolilta.
2. Lintu kynitään ja pienet höyhenet kärventää avotulella. Työ helpottuu kun lintu kastetaan kuumaan veteen, jolloin höyhenet eivät lentele ympäriinsä.
3. Vesilintuja ei yleensä riiputeta, niiden helpon pilaantumisen vuoksi. Ilmojen kylmetessä riistaa voidaan riiputtaa päivä tai pari. Tästä on myös muita koulukuntia, jotka suosittelevat jopa viikon riiputusaikaa. Vesilinnut riiputettaan kaulasta.
4. Maun miedontamiseksi lintua voidaan liottaa tai keittää viiden minuutin ajan suolalla maustetussa maidossa.
5. Sitkeä lihan mureuttamiseksi haudutusliemeen kannattaa lisätä alkoholia.
6. Ruokailijaa kohden nyljettyä lintua luineen varataan noin 300 grammaa.
7. Lintu kannattaa sitoa kalastajalangalla ennen kypsentämistä tasaisen kypsymisen saavuttamiseksi.
8. Mausta lintu suolalla ja pippurilla ennen kypsentämistä. Anna mausteiden imeytyä puoli tuntia.
9. Ruskista lintu paistinpannussa voi-öljyseoksessa ennen kypsäksi hauduttamista.