Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Soppamiehen resepteistä kirja

Soppamies Harri Syrjänen Kuva: Juha-Pekka Laakio
Soppamies Harri Syrjänen Kuva: Juha-Pekka LaakioCopyright MTV Oy 2003/Juha-Pekka Laakio
Julkaistu 29.08.2003 11:22

Soppamiehestä tutut reseptit on nyt siirretty Otavan kustantamaan kirjaan, joka ei ole pelkästään reseptikirja. Se on samalla eräänlainen elämäntarina, jossa on yksi päähenkilö ja lukuisia sivuhenkilöitä. Kirjassa analysoidaan myös paikkakuntia, joissa soppamies Harri Syrjänen on ohjelman parina ensimmäisenä vuonna keitoksiaan keitellyt.

TV-ohjelman fiilis on havaittavissa kirjan runsaassa kuvituksessa ja ennen kaikkea tarinoissa.

- Kirja tuntuu aivan siltä kuin olisin sen itse kirjoittanut, toteaa Syrjänen Santtu Luodon kirjoittamasta tekstistä.

Syrjänen tunnustaa olevansa tuotoksesta erittäin ylpeä, sillä kirjan tekeminen oli raskas prosessi.

- Oli mukavaa saada se viimein käteensä.Soppamiehelle mikään tehtävä ei ole mahdoton. Eikä kukaan kuole nälkään tämän miehen matkassa. Tokihan hänelle maistuvat myös muiden tekemät safkat.

- Jos joku vaivautuu mulle kokkaamaan, olen onnellinen.

Makuelämys on toissijainen asia. Ruoan perustarkoitus on saada vatsa täyteen ja pitää itsensä terveenä.

Kuva: Juha-Pekka Laakio
Kuva: Juha-Pekka LaakioCopyright MTV Oy 2003/Juha-Pekka Laakio

Tuoreen kalan puolestapuhujaSyrjänen kertoo olevansa kalan ystävä. Hän on syystäkin huolissaan tuoreen kalan saatavuudesta kaupasta.

- Kyllä ne kaupoissa tietävät, milloin kala on sinne saapunut. Mutta milloin se on pyydetty, onkin jo asia, mihin ei vastausta saa, Soppamies jyrähtää.

Kalastajaksi sen enempää kuin ravintolan pitäjäksi Syrjänen ei aio ryhtyä - ainakaan Suomessa.

- Ulkomaille voisin ehkä perustaa ravintolan.

Hellaa pelkäävien miesten on syytä antaa rauhassa tutustua kauhaan ja kattilaan.

- Jos kyse on vain laiskuudesta, niin ehkä hypnoosi voisi auttaa, Syrjänen pähkäilee.

- Antaa miehen rauhassa kokata ilman neuvoja keittiössä, Luoto tietää.

Kuva: Juha-Pekka LaakioKuva: Juha-Pekka LaakioCopyright MTV Oy 2003/Juha-Pekka Laakio

Uunitomaatteja ja oliiveja 1 kg hyvälaatuisia tuoreita tomaatteja tai kirsikkatomaatteja3 dl Kalamata-oliivejahedelmäistä extra vergine -oliiviöljyä2 rkl balsamiviinietikkaa

1. Lado tomaatit ja oliivit isoon uuniastiaan, pirskottele päälle reilusti oliiviöljyä ja balsamiviinietikkaa.2. Kypsyttele uunissa 200 asteessa vartin verran.

Grillattua siikaa

4 pientä siikaa1 nippu basilikaa2 sitruunaruohon oksaaoliiviöljyäsuolaa pippuria puolen sitruunan mehuvarrastikkuja

1. Leikkaa siikojen pintaan viillot ruotoon saakka molemmin puolin kaloja. Hiero pintaan suolaa ja pippuria2. Pakkaa siikojen sisään pari basilikan oksaa ja pilkottua sitruunaruohoa. Kostuta sitruunamehulla ja oliiviöljyllä. Mausta suolalla ja pippurilla.3. Sulje kalat bambutikuilla4. Grillaa lempeällä tulella (nuotiolla tai grillissä) molemmin puolin noin kymmenen minuuttia.

"Soppamiehen oppien mukaan mökillä onkin vedettävä aina snapsia: aamiaisella, lounaalla ja illallisella, ja lisäksi vielä ennen nukkumaanmenoa. Snapsi on yksi niistä pienistä asioista, jotka erottavat ihmisen eläimestä. Esimerkiksi oravat eivät nauti snapseja, ja niinpä ne eivät myöskään osaa valmistaa mansikkakakkua."

Teksti: Pirjo HilakariKuvat: Juha-Pekka Laakio Reseptit kirjasta: Soppamies Harri Syrjänen

Lisää aiheesta:

Ennen kirjoitettiin rakkauskirjeitä, nykyisin selataan Tinderiä – onko rakastuminen muuttunut?Katrina on työskennellyt tarjoilijana yli 20 vuotta – tällaisia ovat suomalaiset asiakkaatMielenterveysomainen: Kiinnitä huomiota tähän hälytysmerkkiin omassa jaksamisessasiNukutko sopivasti? Tietty määrä unta mahdollistaa parhaan tuloksen painonpudotuksessaTalvi lähestyy: Mitä aloittelevan sähköautoilijan pitää ottaa huomioon?Testasimme, saako alkoholijuomia ostettua kaupasta yhdeksän jälkeen
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 19:52
    Rakkaus

    Ennen kirjoitettiin rakkauskirjeitä, nykyisin selataan Tinderiä – onko rakastuminen muuttunut?

  • 17:43
    Ravintolat

    Katrina on työskennellyt tarjoilijana yli 20 vuotta – tällaisia ovat suomalaiset asiakkaat

  • 15:45
    Mielenterveys

    Mielenterveysomainen: Kiinnitä huomiota tähän hälytysmerkkiin omassa jaksamisessasi

  • 14:31
    Painonhallinta

    Nukutko sopivasti? Tietty määrä unta mahdollistaa parhaan tuloksen painonpudotuksessa

  • 11:45
    Sähköautot

    Talvi lähestyy: Mitä aloittelevan sähköautoilijan pitää ottaa huomioon?