Sopivassa suhteessa: Tällaista on naisten saunaillassa

Helmen blogistin huomioita ihmisrodun käytösmalleista. Elli jakaa tällä kertaa mielipiteensä naisten saunailloista ja huokailee miesten saunatuokioiden perään.

Elli Mäkilä on toimittaja-käsikirjoittaja, joka Helsingissä vietettyjen nuoruusvuosiensa jälkeen päätyi rekkamiehen vaimoksi Lohjalle. Keittiössä viihtyvä sarkasmin suurlähettiläs puntaroi ihmisrodun käytösmalleja puisen kauhan varresta. Keittiöfilosofin huomioissa saattaa toisinaan havaita myös itseironisen sävyn, mikäli lukutaito antaa myöten.

Tällä kertaa Elli puhuu naisten ja miesten saunailloista – ja niiden eroista.

"Sä olet kateellinen, koska meillä on poikien saunailloissa kivaa, totesi aviomieheni eilen. Touché. Niin olenkin. Minäkin haluaisin mennä saunailtaan, jossa saa vetää niin paljon viinaa että rypyt oikenee ilman, että minun pitää joko a) puhua omasta miehestäni tai b) kuunnella, kun toiset akat jauhavat omistaan.

Kohtaa a pyrin välttämään kaikin laillisin keinoin. Nimittäin mikäli tuttavuutemme rajoittuu satunnaisiin yhteisiin kissanristiäisiin, emme todellakaan ole saavuttaneet ystävyydessä sitä tasoa, että sinulla olisi oikeus kysellä henkilökohtaisesta elämästäni. Itse asiassa, emme ole ystäviä, emmekä edes kavereita. Me olemme tuttavia ja se tarkoittaa sitä, että sillä sekunnilla, kun hikinen reitesi osuu saunan lauteilla omaani, jompikumpi lähtee ja lujaa."


MTV3/Helmi

Kuva: Elli Mäkilä

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja